Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy fejezet lezárult

Szöveg: MH TP | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2022. október 1. 19:00

A Magyar Honvédség Parancsnokának parancsa alapján lezárult az MH Transzformációs Parancsnokság feladatrendszerének átadás-átvételi folyamata. Az MH Transzformációs Parancsnokság szeptember 30-án önálló költségvetési szervezetként megszűnik, és jogutódként más, magasabb szintű parancsnokság jogállással, Szentendre székhellyel megalakul az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság (MH HTP).

IMG_7634

A szentendrei Görgey laktanya színháztermében Frigyer László vezérőrnagy felidézte az MH TP küldetésének fontosabb elemeit, célkitűzéseit és a fennállása óta eltelt időszak főbb eredményeit. Hangsúlyozta: a rendkívül gyorsan változó biztonsági környezet új és újabb kihívásainak megfelelő haditechnikai képességfejlesztések mellett, a nem anyagi-technikai jellegű képességek fejlesztésének fontosságát. Kiemelte, hogy a parancsnokságon szakmailag jól felkészült, motivált személyi állomány támogatta a munkáját.

A parancsnokság a fennállása alatt folyamatosan, a szervezeti szabályzók és a vonatkozó jogszabályok szerint, gördülékenyen működött. Mindezért köszönetét fejezte ki a parancsnokság és az alárendelt katonai szervezetek vezetésének és teljes személyi állományának. Ezt követően az átadás-átvétel végrehajtásáról tett jelentést az elöljárónak. Ezt követően a rendezvény elismerések és emléktárgyak átadásával folytatódott.

IMG_7742

Dr. Sticz László vezérőrnagy az MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke, a megalakuló MH HTP kijelölt parancsnoka úgy fogalmazott: Egy fejezet ugyan lezárult, de az MH Transzformációs Parancsnokság tevékenysége semmiféleképpen nem fog feledésbe vészni. Az MH TP által teremtett értéket nem lehet másképp kezelni, mint kiemelt értéket. A parancsnokság a Magyar Honvédség szervezeteként letéteményese a transzformációnak, amit nem szabad a feledés homályába engedni. A feladatrendszer kibővül és a kutatás-fejlesztés is a részévé válik, hatékonyabbá téve ezzel a szervezetet tevékenységét.

A feladatrendszer átadás-átvételének befejezéséről dr. Sticz vezérőrnagy is jelentést tett az elöljárónak, majd egy-egy emléktárggyal köszönte meg az MH Transzformációs Parancsnokságért végzett munkát az alapító parancsnoknak, Bozó Tibor vezérőrnagynak és Frigyer László vezérőrnagynak, aki a mai napig vezette a parancsnokságot.

Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke köszöntőjében a parancsnokság megalakulásának fontosságára és hiánypótló létére hívta fel a figyelmet. Az alapító parancsnok áttekintette az elmúlt két év eredményeit, köszönetet mondott a szervezet állományának, és sikereket kívánt a jövőre nézve.

Az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság október 1-jén alakul meg, ennek alkalmából október 3-án tart ünnepi állománygyűlést a szentendrei laktanyában.