Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyik érem a másik után

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Kovács Tamás / MTI |  2023. május 15. 18:00

Remekeltek a Magyar Honvédség Sportszázadának katonái a vasárnap zárult kajak-kenu világkupán a Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központban.

Adolf_Balázs_

Adolf Balázs tizedes, világbajnok katonasportoló magabiztos győzelmet aratott a C-1 5000 méteren és ezzel megszerezte a magyar csapat negyedik aranyérmét a szegedi kajak-kenu világkupán május 14-én, vasárnap.

„Nagyon fekszik nekem ez a fajta ötezer méter és úgy érzem, ehhez van igazán tehetségem. Két kulcsa volt a mai versenynek, az elején összeszedett hátrányom ledolgozása és a közvetlen riválisom leszakítása. Az első és a harmadik futószakaszon ezek sikerültek, utána már kicsit produkáltam is magam a közönségnek. Ez nem nagyképűség volt, hanem nagyon örültem, hogy sok barátom, családtagom szurkolt és meg akartam köszönni nekik” – nyilatkozta Adolf Balázs tizedes.

Varga_Ádám

Varga Ádám tizedes, olimpiai ezüstérmes katonasportoló magabiztosan nyerte a K-1 1000 méter fináléját a szegedi kajak-kenu világkupán, május 13-án, szombaton.

Kajak_négyes

A Csizmadia Kolos szakaszvezető, Kuli István, Nádas Bence, Tótka Sándor összeállítású férfi kajaknégyes bronzérmet szerzett 500 méteren a szegedi kajak-kenu világkupaversenyen május 12-én.

„Nagyon kemény verseny volt, az oldalszél négyesben sok gondot tud okozni. De ilyenkor ezt a feladatot kell megoldani és mi abszolút vettük az akadályt. Nagyon örülünk a bronzéremnek” – értékelt Nádas Bence.

„Úgy érzem, sikerült kihoznunk magunkból azt a teljesítményt, amely a felkészültségünk jelenlegi szintjének megfelelő. Az előfutam előtt még nagyon izgultam, de aztán a döntő előtt már mondtam a srácoknak, hogy nyugodt vagyok, mert tudom, hogy jók leszünk” – fogalmazott a K-1 200 méteren olimpiai negyedik Csizmadia Kolos szakaszvezető, aki szerint a pálya mindegyik részén van még javítanivalójuk.

„Nem nagyon nézelődtem, ilyenkor nem szabad, mert kiesünk a ritmusból” – árulta el a vezérevezős, Kuli István, majd hozzátette: „nem pihenünk, készülünk tovább. Persze majd kielemezzük ezt a versenyt, de a fő cél az augusztusi, kvótaszerző világbajnokság.”

Birkás_Balázs_

Birkás Balázs szakaszvezető a hatodik helyen zárt a K-1 200 méteres döntőjében a kajak-kenu világkupán a Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központban május 13-án.