Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egymással is megbirkóztak

Szöveg: Baranyai Erika Piros tartalékos százados | Fotó: Janó Miklós törzsőrmester, Gazsi Tamás törzsőrmester |  2023. július 12. 8:37

Véget ért az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred önvédelmi tematikájú Honvédelmi Tábora, ahol a 14-18 év közötti fiatalok többféle küzdősportban is kipróbálhatták magukat.

1

A táborozók az MH Sportszázad katonasportolóival közös edzésen vettek részt, ahol Lőrincz Tamás százados, olimpiai bajnok irányításával a birkózás és az állóharc alapmozdulatait sajátították el. Miután megbirkóztak - nemcsak a feladattal, hanem egymással is - még sok egyéb hasznos tudást is kaptak, hiszen tájékozódási képességeiket is bővítették, melyet az egyéni álca készítése színesített. A számtalan új önvédelmi technika mellett intézkedés taktika, szituációs airsoft lövészet és túlélés alapok ismerettel is gazdagodtak a táborozó lányok és fiúk. A nyolc kilométeres éjszakai menetgyakorlat pedig nem mindennapi élményt nyújtott a diákoknak.

Az ezred honvédelmi táboraiba visszatérő vendég a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakmai igazgatója Bertók Róbert, aki a Szeged Box Club magyar válogatott tagjaival együtt érkezett. A közös edzés után elmondta, hogy több tehetséges fiatalt is látott a gyakorlás folyamán, akit el tudna képzelni a sportágban, hiszen ösztönösen jó mozgása van. A kiadós edzések után sült szalonna illata lengte be a tábort. Az este, a tábortűz, a jóízű beszélgetések, a felejthetetlen élmények összetartó közösséggé kovácsolták őket. A résztvevők egy csapatként, motiváltan még egy táboron kívüli eseményen, a Rákóczi Honvéd Sportegyesület városi futóversenyén is megmérettették magukat.

2

A hét végéhez közeledve az ifjú harcosok egyre ügyesebben használták a táborban tanultakat. De nemcsak a test-test ellen való küzdelemben jeleskedtek, hanem pályaorientációs beszélgetés keretében a virtuális térben is kipróbálhatták magukat. A 12. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda munkatársai által hozott VR lövész szimulátorral épületharcászati helyzeteket gyakoroltak.

Az élménydús hét záróünnepségén a szentesi alakulat a hozzátartozókat is örömmel fogadta, akik egy bemutató keretében megtekinthették mi az a tudás és ismeretanyag, amellyel gyermekeik gazdagodtak.