Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyre súlyosabb a terrorveszély Újdelhiben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. április 23. 8:39

Az indiai fővárosban egyre fokozódó terrorveszélyre hívták fel országaik állampolgárainak figyelmét az ausztrál és a brit hatóságok csütörtökön. A kanadai és az amerikai kormányzat már korábban kérte az Újdelhibe utazókat, hogy kerüljék el a város egyes részeit.

Washington szerdán közölte: értesülései vannak arról, hogy Újdelhi több kereskedelmi és piaci negyede különösen vonzó célpont a merénylők számára. A kanadai kormány honlapján azt jelezte, hogy napokon vagy heteken belül merényleteket hajthatnak végre azokon a piactereken, amelyeket külföldi turisták szívesen keresnek fel.

Ausztrália újdelhi nagykövetsége csütörtökön nyomatékosan figyelmeztette az Újdelhiben tartózkodó ausztrálokat, hogy csökkentsék piaclátogatásaikat. A brit nagykövetség közleményében azt jelezte, hogy növekszik azoknak a jelzéseknek a száma, amelyek arról szólnak: terroristák merényletekre készülnek Újdelhiben.

Februárban a nyugat-indiai Pune városának egyik turisták által közkedvelt éttermében lépett működésbe egy pokolgép. A robbanás 16 ember, köztük öt külföldi életét oltotta ki.