Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Együtt a család!” a Stefánián

Szöveg: Zilahy Tamás |  2011. február 2. 9:51

A Stefánia Kulturális Központ életében 2011 akár a „katonacsaládok évének” is nevezhető. Az intézmény már tavaszi programjaiban is az eddigieknél sokkal nagyobb figyelemmel fordul a honvédségben szolgálók, dolgozók felé. Az új elnevezés, a Honvéd Kulturális Központ is ezt a törekvést sugallja, tudtuk meg az illetékestől.

Családi napok, interaktív koncertsorozatok, nívós irodalmi estek igyekeznek becsalogatni az igényjogosult közönséget a Honvéd Kulturális Központba – tájékoztatta a honvedelem.hu-t Orbán Béla, az intézmény kommunikációs munkatársa. A programokat családi és honvédségi kedvezménnyel látogatják az érdeklődők.

Február 19-én, szombaton a farsang jegyében indul az „Együtt a család!" rendezvénysorozata, február 26-án farsangi bál a Stefánia-palotában, majd február 27-én, vasárnap „Honvéd banda szól a Stefánián!" címmel kezdődik új, interaktív családi hangversenysorozat a Magyar Honvédség Központi Zenekarának közreműködésével – mondta el Orbán Béla.

A szervezők azokról sem feledkeztek meg, akik honvédségi feladataik mellett amatőr művészeti tevékenységgel foglalkoznak. „Lehet egy csillaggal több?!" címmel országos tehetségkutató versenyt hirdetnek egyének és csoportok számára különböző kategóriákban, a Magyar Honvédség aktív állománya számára. Ennek kiírását napokon belül közzé tesszük – jelentette ki az intézmény munkatársa.

A legközelebbi program: farsangi készülődés

Katonacsaládok zenés-táncos farsangi készülődése
19-én, szombaton 10-14 óráig a Honvéd Kulturális Központban.

11 órától: Zene-bona, Szana-szét – a Honvéd Táncszínház előadása

12 órától: Farsangoló – a Honvéd Bakony Táncegyüttes műsora

13 órától: táncház

Közben 10-14 óráig: Hencidától Boncidáig – kalandozások a könyvtárban,
farsangi álarcok és maszkok készítése, szalmafonás, sakk-szimultán.

A részletekről a 273–4139, valamint a 273–4128 telefonszámokon, illetve a www.stefania.hu honlapon tájékozódhatnak.

Fotó: Honvéd Kulturális Központ