Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elfogták az orosz bombázókat

Szöveg: JETfly Magazin |  2008. november 28. 10:50

Két amerikai F-15 típusú vadászrepülőgép egy órán keresztül kísérte az orosz távolsági repülőerők két Tu-95MS típusú stratégiai bombázó repülőgépét, közölte Vladimir Drika alezredes, az orosz légierő főparancsnokának segítője.

Az orosz légierő két stratégiai repülőgépe 2008. november 25-26. között 15 órás időtartamú őrjáratozási feladatot hajtottak végre az Északi-sarkkör körzetében. A repülés során Alaszka partjainál vette “védő szárnyai alá" a két amerikai vadászrepülőgép az orosz bombázókat.

November 27-én reggel a két Tu-95MS típusú startégiai bombázó visszafordlult állandó állomáshelyére, a távol-keleti “Ukrainka" légibázisra. A repülés során a két bombázó repülőgép légi utántöltést hajtott végre, egy Il-78 típusú légiutántöltő repülőgépből.

Vladimir Drik alezredes kiemelte, hogy az orosz távolsági repülők semleges vizek felett, a légtér használatának nemzetközi szabályait szigorúan betartva hajtják végre repüléseiket, és az orosz repülőgépek nem sértik meg egyetlen ország légterét sem.

Címkéklégierő