Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés az önzetlen támogatásért

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2020. október 7. 16:53

Elismeréseket adott át Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka azok részére, akik tavasszal, a koronavírus okozta veszélyhelyzet ideje alatt a Magyar Honvédség feladatellátását önzetlen szakmai munkájukkal támogatták.

LALA1483

A budapesti Hotel Hadikban október 7-én, szerdán megrendezett eseményen Korom Ferenc vezérezredes emlékeztetett: a koronavírus okozta veszélyhelyzet kihirdetését követően a Magyar Honvédség több, a rendőrség munkáját és a civil társadalmat támogató feladatot látott el. Ezek közül kiemelte a határszakaszokon szolgáló katonák létszámának növelését, a határforgalmi korlátozási és zárási feladatok biztosítását, a raktárközpontok őrzés-védelmi feladatait, a személy- és teherforgalom számára kijelölt humanitárius korridor működtetésében való részvételt, valamint a katonai rendész járőrök jelenlétét. A feladatrendszer bővülése miatt elengedhetetlenné vált a Magyar Honvédség gyermekeket nevelő személyi állományának segítése, támogatása.

LALA1454

Ehhez kapcsolódóan Korom Ferenc vezérezredes kiemelte: a Klebelsberg Központtal tavaly megkötött együttműködési megállapodás célja az volt, hogy a tankerületi központok a katonai szervezetek közelében lévő köznevelési intézményekben biztosítsák a katonacsaládok gyermekeinek kiscsoportos felügyeletét. A járványügyi helyzetben 203 család élt ezzel a lehetőséggel.

A Magyar Honvédség parancsoka hangsúlyozta: a Klebelsberg Központ, az önkormányzatok, a tankerületek, közoktatási, illetve a köznevelési intézmények vezetői, dolgozói kivétel nélkül támogatták, segítették a katonacsaládokat annak érdekében, hogy ebben a nehéz helyzetben is helyt tudjanak állni és teljesíteni tudják feladataikat.

LALA1498

Elismerésben részesült Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Török Szabolcs, a Klebelsberg Központ Székesfehérvári Tankerületi Központjának igazgatója, Pánczél János, a Klebelsberg Központ Köznevelési Főosztály vezetője és Ladics Mónika, Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának humánszolgálati irodavezetője.

GALÉRIA