Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Előbb a vezetés, csak azután a lövészet

Szöveg: Nagy Norbert őrnagy | Fotó: Petrovics Renáta |  2021. április 8. 7:08

A tavasz első hónapja számos kiképzési foglalkozást tartogatott az MH 25. Klapka György Lövészdandár harckocsizói számára.

20210407-HK (5)

Izgalmasan telt a március a tatai alakulat 11. Harckocsizászlóaljának katonái számára, hiszen az elmúlt hetekben vezetési- és lőgyakorlaton vehettek részt. Mivel a tapasztaltabb harckocsizókat Leopard 2A4HU típusú harckocsira képzik át, szükség van az újoncok T-72-esre történő felkészítésére, hiszen a zászlóalj továbbra is ezzel a típussal látja el a meghatározott katasztrófavédelmi és országvédelmi feladatait.

20210407-HK (13)

A magyar harckocsizók számára a T-72 olyan etalon, amely jó alapot ad a további képzések sikerességéhez. A szovjet technika ismerete elengedhetetlenül szükséges a vezetési tapasztalathoz, illetve ez az eszköz lehetővé teszi a felkészülést a Leopard2A4HU használatára.

Az elmúlt időszakban bevonult harckocsivezetők és irányzók számára a beosztásukhoz szükséges ismeretek elsajátítása – a járványügyi helyzet enyhülését követően – kötelékfelkészítéssel folytatódik majd.