Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Első sikerek az olasz légierő új, nemzetközi pilótaképző iskolájában

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2022. június 1. 19:23

Az International Flight Training School (IFTS), az olasz légierő és a Leonardo cég együttműködéséből született repülőiskola a közelmúltban a Luftwaffe két pilótájának adta át az első Phase IV (Advanced/Lead-In to Fighter Training) oklevelet olaszországi kiképzésük befejezését követően.

leonardo_2

A csaknem kilenc hónapig tartó kiképzés az olasz légierő 61. ezredének otthont adó Lecce-Galatina légibázison zajlott. Jelenleg az IFTS-nek ez a bázis ad otthont - a szardíniai Decimomannu bázisra történő áthelyezésig. Az IFTS projekt ötvözi a magas színvonalú olasz repülőkiképzési hagyományokat a Leonardo fejlett kiképzési rendszereivel – a galatinai repülőiskola több mint 75 éve képez pilótákat. A képzési potenciál teljes elérésekor – egy új oktatóközpont létrehozásával – a program lehetővé teszi a repülőiskola jelenlegi kapacitásának megduplázását. A katonai alegységek a Galatina és a Decimomannu légitámaszpontról egyaránt a 61. ezred parancsnoksága alatt fognak működni.

A nagy tapasztalattal rendelkező katonai és polgári oktatópilótáknak, valamint a Leonardo M-346-os (az olasz légierőben T-346A-nak nevezett) repülőgépein alapuló, fejlett integrált kiképzési rendszernek köszönhetően az IFTS olyan technikai és eljárási ismereteket biztosít, amelyek elengedhetetlenek a modern, egyre bonyolultabb harcfeladatokra történő felkészítéshez.

leonardo_3

A Decimomannuban jelenleg épülő új IFTS campus a leendő pilótahallgatók képzési igényei alapján készült (Decimomannu lett a formálódó, új európai NFTE képzés egyik kiválasztott campusa is Pardubice mellett). Központi eleme a Ground Based Training System (Földi Kiképzési Rendszer - GBTS) lesz, amely a legújabb generációs szimulátorokat alkalmazza, melyek a Live Virtual Constructive (LVC) technológiának köszönhetően képesek integrált képzési feladatokat létrehozni szimulált és valós repülések között.

Ezen kívül itt épül meg mind a karbantartói, mind a szálláshelyi infrastruktúra is, amelyek a 22 darab M-346-os repülőgépek üzemeltetését fogják biztosítani és amelyekben a tanulók élik mindennapjaikat (szállás, menza, sportlétesítmények). A repülőgépek és szimulátorok karbantartási és logisztikai támogatási tevékenységét a Leonardo CAE Advanced Jet Training cég, a Leonardo és a CAE partnerségéből született cég látja el.

A negyedik fázis során a résztvevőknek lehetőségük lesz éleslövészetet is végrehajtani az erre a célra kijelölt lőtereken. Németországon kívül más országok is az IFTS-t választották pilótáik továbbképzésére, ezzel is alátámasztva az olasz kiképzési rendszer jó hírét.

leonardo_1
Forrás: jetfly.hu
Címkékhaditechnika