Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Térképezd fel velünk a jövőd!

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Kertész László |  2022. június 1. 20:23

Együttműködési megállapodást írt alá dr. Kun Ferenc, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának dékánja és Kulcsár Gábor, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. ügyvezetője június 1-jén, szerdán, Budapesten.

Szilágyi KLAC8115

Az együttműködési megállapodás célja egyrészt, hogy biztosítsa a Debreceni Egyetem számára a gyakorlati képzési lehetőséget, másrészt, hogy a Magyar Honvédség geoinformációs és térképészeti támogatásához a HM Zrínyi Nonprofit Kft.-nél rendelkezésre álló szakértelem hosszú távon is biztosított legyen.

Dr. Kun Ferenc dékán, prof. dr. Szabó Szilárd tanszékvezető egyetemi tanár, valamint dr. Szabó Gergely egyetemi adjunktus a HM Zrínyi Nonprofit Kft.-nél tett látogatása során meggyőződhetett arról, hogy a társaság térképészeti ágazatának portfóliója egyedülálló Magyarországon. Így az egyetem diákjai „jó kezekben lesznek” a Kft.-nél töltött idő alatt, és a geoinformatikai szakképzettségüknek megfelelő, a munkaerőpiacon is felbecsülhetetlen értékű gyakorlati jártasságot szerezhetnek.