Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Épületharcászat fegyverládák között

Szöveg: Demény Andrea hadnagy |  2012. június 15. 16:17

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár lövészzászlóaljának katonái nemcsak képességeikre, de kreativitásukra is büszkék lehetnek. A fegyverládákból összeállított „épületekben” remekül tudták gyakorolni e hétre tervezett foglalkozásukat, az épületharcászatot.

A kiképzés célja az alegységek összekovácsolása, az újonnan érkezett legénységi állomány felkészítése, valamint a tevékenységek felelevenítése volt.

A katonák megtanulták az épületek közti mozgásokat, az épületekbe történő behatolást, a különböző helyiségek elfoglalását, megtisztítását. A manőverek begyakorlása, végrehajtása kis csoportokban történt, amelynek során a foglalkozást irányító tiszthelyettesek instrukcióikkal, a tapasztalt legénységi állomány pedig személyes példamutatásával segítette a zászlóalj újonc katonáinak felkészítését – mondta el Tóbis Gergely hadnagy, a foglalkozás vezetője.
A gyakorlás célja, hogy a kijelölt tűzcsoportok magabiztosan elsajátítsák egy szoba, rajszinten pedig egy épület megtisztítását – tette hozzá.

1595937405
 
1595937406
 
1595937406