Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erdei élmények Telkibányán

Szöveg: Guczi Emese őrmester | Fotó: Bárány Dénes tartalékos törzsőrmester, Papp Krisztina tartalékos főhadnagy |  2024. július 9. 15:30

Befejeződött az erdei honvédelmi tábor második hete az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj szervezésében Telkibányán. A 12-14 éves korosztály számára az elmúlt hét is remek programokat kínált.

20240709_honvédelmi_tábor_MH_2_TVE (5)_index

Az első nap balesetvédelmi és biztonságtechnikai oktatásban részesültek a táborlakók, majd az elsajátított tudásból rögtön egy kis ízelítőt is kaptak első éjszaka tűzriadó formájában. Ez az a tudás, amelyre életük során bárhol, bármikor szükség lehet. Az életkoruknak megfelelően oktatást kaptak még életmentésből és sebkötözésből is.

Minden reggel közös testneveléssel indult, majd a sorakozót követően felvonták a táborzászlót. A kötelező elfoglaltságok mellett jutott idő kirándulásra és egy kis tanulásra is. Kisvasúttal utaztak Kőkapu felé, ahol megcsodálták a zempléni táj szépségét. A Rudapithecus Látványtárban egyedülálló dokumentumfilmet néztek meg az őskorról, majd a mesterséges ásatási területen élvezettel tárták fel a gipszből készült leleteket.

A programok közül nagyon izgalmasra sikeredett a lézerharc. A szervezők egy régi iskola tornatermét és folyosóját alakították át, búvóhelyeket és fedezékeket építettek ki a gyerekeknek, akik 7-8 fős csapatokban küzdöttek meg egymással. Az utolsó este a táborlakók szalonnasütés mellett osztották meg egymással tapasztalataikat és élményeiket. A sok pozitív visszajelzés mellett barátságok is szövődtek hosszabb távú tervekkel.

Az utolsó napon a táborparancsnok kiosztotta az obsitleveleket, emlékérmeket és megválasztották a legjobb táborozókat, majd bevonták a táborzászlót.