Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Érdekvédelmi szaktanfolyamot szerveztek

Szöveg: Papp Eszter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 29. 10:52

Szociális gondoskodási és kegyeleti felkészítő tanfolyamot szervezett március 21-25. között a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség (MHP SZCSF) az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága (MH KIKNYP) szakemberei részére. A kurzust Kozmér István ezredes, az MHP SZCSF megbízott csoportfőnöke nyitotta meg, az eseményen pedig részt vett Durgó Tamás alezredes, az MH KIKNYP megbízott parancsnoka is.

SZG00524

Az egyhetes felkészítésre az MH KIKNYP végrehajtó szerveitől érkeztek a szociális gondoskodási és kegyeleti szakállomány tagjai, hogy kibővítsék a feladataik végzéséhez szükséges ismereteiket. A felkészítés során előadásokat hallgattak meg a szaktudásukhoz szükséges elméleti kérdésekről, átfogó és alapos ismereteket kaptak a hatályos jogszabályokról, valamint a munkavégzésükhez szükséges útmutatókról.

A tanfolyam legfontosabb célja az volt, hogy az érintettek számára megteremtsék a szakszerűbb munkavégzés feltételeit, valamint megbeszéljék a gyakorlatban már jól bevált módszereket, eljárásrendeket. Ugyancsak a felkészítés része volt a tapasztalatcserék ösztönzése, valamint a szakmai kapcsolatok kiépítése. Bár a tanfolyam elméleti és gyakorlati része főként tantermi foglalkozásból állt, de a szakemberek számára bemutatták a Fiumei úti temető 52-es parcelláját is. A Hősök Parcellája bejárása során egy-egy mécses meggyújtásával és tisztelgéssel emlékeztek meg a Magyar Honvédség halottjairól és szolgálatteljesítés közben hősi halált halt katonákról.

SZG00523

Az intenzív képzés hozzájárult a szakállomány hatékony ismeretszerzéséhez, ennek köszönhetően a résztvevők olyan tapasztalattal tértek vissza munkájukhoz, amellyel szakterületükön még inkább erősíteni tudják a szakmaiságot, tevékenységük színvonalát.

A kurzus végén a felkészítésen résztvevők sikeres vizsgát tettek. Az ezt tanúsító okleveleket Szabó József ezredes, az MHP SZCSF humánszolgálati főnöke adta át.

Címkéktanfolyam