Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erdő közepében…

Szöveg: Pálinkás Blanka hadnagy | Fotó: a szerző, MH 3. TVE 60. TVZ |  2024. július 4. 7:27

Nem is indulhatott volna izgalmasabban a vakáció azon kalandvágyó fiatalok számára, akik az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred vitéz Mike József 60. Területvédelmi Zászlóalj élményekben gazdag és sokszínű erdei táborával indították a nyarat.

20240703_Erdei tábor - MH 3. TVE (3)

A 15-16 éves táborozók napjaikat reggeli testneveléssel kezdték, amely során a katonai közelharc alapmozzanatait sajátították el, ezzel fejlesztve önvédelmi ismereteiket és fizikai állóképességüket.

A diákok egy komplex túlélő túra keretében megtanulták az álcázás és a menedéképítés alapvető szempontjait, menetgyakorlat során pedig ellátogattak a szilvásváradi ősember barlanghoz, amely remek alkalmat teremtett az újonnan megismert „bajtársak” összekovácsolódására.

A természetközeli és aktív napokba belefért még kalandpark és mászófal akadálypálya teljesítése is, amelyet a fiatalok egy lézerharc csapatversennyel koronáztak meg. A szilvásváradi Állami Ménesgazdaságban a 2002 óta hagyományőrző huszár, Ádám Barnabás ezredes ismertette meg a táborozókkal a ló és lovas közötti egymásra hangolódás fontosságát, illetve mesélt a hazai lovas turizmus történetéről. A program végül lovaskocsikázással zárult.

A honvédelmi tábor résztvevői a hét folyamán olyan életre szóló élményekkel gazdagodtak, amelyek egyúttal az egészséges és sportos életmódra, valamint a természet szeretetére is ösztönzik őket.