Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eskütétel Pápán

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. január 21. 12:07

Alapkiképzésük befejezését követően - ünnepélyes körülmények között - huszonkét katona tette le esküjét január 21-én, csütörtökön az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

Eskütétel_Pápa (3)

A járványhelyzetre való tekintettel, hozzátartozók nélkül zajlott ünnepélyes eskütételen az életre szóló katonai eskü szövegét Kocsis Vilmos közkatona mondta elő. Turzó Lajos alezredes, a bázisrepülőtér parancsnokhelyettese köszöntőjében kiemelte: kevesebb magasztosabb pillanat létezik egy katona életében, mint az eskütétel.

„Önök sikeresen teljesítették a hat hetes alapkiképzést és megtettek mindent annak érdekében, hogy az eskütételt követően elhivatottan szolgálják a hazát. A katonai eskü mérföldkő életükben, ezentúl sokkal nagyobb felelősség hárul önökre. A honvédeknek manapság igen sokrétű a feladatrendszerük, miközben társadalmi elismertségük egyre nő. Minden körülmények között becsülettel helyt kell állni, és méltónak kell lenni az egyenruhához” - mondta a parancsnokhelyettes.

Az alapkiképzés során nyújtott kimagasló teljesítményéért Turzó Lajos alezredes elismerést adott át Rinyu Róbert főtörzsőrmesternek és Szilágyi Sándor közkatonának.