Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Benkő Tibor: garantálni kell a biztonságot

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Kertész László archív felvétele |  2021. január 21. 10:40

„Magyarország, a magyar emberek biztonságát minden körülmények között garantálni kell” - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában január 21-én, csütörtök reggel.

Benkő Tibor videóbeszéde Werk KLAC9991

„A katonák többféleképpen segítik a koronavírus-járvány elleni védekezést. A kórházparancsnoki rendszerben most is huszonkilenc kórházban vannak ott, és kilencvenhárom egészségügyi intézményben csaknem ezernégyszáz katona segíti az egészségügyi dolgozók munkáját, az intézmények folyamatos működését. Igény szerint folytatják a fertőtlenítést, két megyében pedig, a határzárási feladatban segítik a rendőrök munkáját” – sorolta a tárcavezető, hozzátéve: mindemellett a déli határszakasz védelmében is közreműködnek a katonák.

Benkő Tibor kiemelte: a migrációs nyomás egyre erősebb, egyre többen próbálnak illegálisan belépni Magyarország területére.

Kitért arra is, hogy a NATO-csatlakozáskor az ország vállalta: képes lesz nemzetközi együttműködésben részt venni. „Ennek része, hogy a katonák kiképzésük, felkészítésük során nemzetközi ismereteket, módszereket is elsajátítsanak. Az elmúlt években csaknem kétszáz tiszt és nyolcszáz altiszt, vagyis csaknem ezer katona vett részt különböző olyan nemzetközi tanfolyamon, iskolajellegű képzésen, amelyet beosztása előírt, illetve megkövetelt” - ismertette a honvédelmi miniszter.