Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eskütétellel zárult az alapkiképzés Pápán

Szöveg: Mátyás Botond Hunor főhadnagy | Fotó: Dévényi Veronika |  2022. április 22. 17:06

Ünnepélyes katonai esküt tett az a harminckét pályakezdő honvéd, akik március 7-én kezdték meg alapkiképzésüket az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

Eskü_Pápa (13)

A katonai eskü a haza függetlenségének védelme, alkotmányos rendjének szolgálata iránti, egész életre szóló elkötelezettség kinyilvánítása; minden katona életében meghatározó esemény, olyan pillanat, amikor az egyén a Magyar Honvédség családjának teljes értékű tagjává válik.

Az április 22-én esküt tett katonák az alapkiképzés során elsajátítottak minden olyan alapvető tudást, mely ahhoz szükséges, hogy leendő alakulatuknál megkezdhessék szakirányú képzésüket. A megszerzett ismeretek között van az alapvető katonai szocializáció, alakiasság, harctéri elsősegély, vegyivédelmi ismeretek, alapvető lövészeti jártasság, harcászat, tájékozódás, valamint kiemelt szerepet kapott a fizikai erőnlét javítása.

Eskü_Pápa (10)

Az ünnepélyes eskütételt követően Turzó Lajos alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese köszöntötte a katonákat. „Bízom benne, hogy a megszerzett ismeretek mellett megtapasztalták azt is, hogy milyen egy csapatnak a része lenni, ahol bajtársainkra, mint testvéreinkre tekinthetünk, akik szükség esetén mellettünk állnak és számíthatunk rájuk” – mondta az alezredes.

Az esküt tett katonák április 25-én, hétfőn kerülnek át ahhoz a katonai szervezethez, amivel bevonulásukkor szerződést kötöttek. Az MH Pápa Bázisrepülőtéren történt alapkiképzés befejezése után a Magyar Honvédség tíz alakulatához kerülnek katonák.