Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Etiópiai merénylet: két magyar áldozata van a terrortámadásnak

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. január 18. 13:39

Az Interpol etiópiai irodájának hivatalos bejelentése szerint két magyar áldozata van a január 17-i, keddi terrortámadásnak – közölte a miniszterelnök szóvivője szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szijjártó Péter tudatta: az Interpol információi alapján két magyart, két németet és egy osztrákot öltek meg a fegyveresek; egy magyar könnyebben megsérült, két németet és két etiópot elraboltak, két olasz pedig elmenekült.

A turistacsoport tagjaiból kilencen egyáltalán nem sérültek meg, őket, köztük egy magyar turistát, elszállították a térségből – derül ki a közleményből.

Szijjártó Péter korábban azt közölte, hogy a holttesteket délután azonosítják Addisz-Abebában, pontos információkat ezután adhatnak.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai folyamatosan tájékoztatják Orbán Viktor kormányfőt a fejleményekről.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatójának utasítására készenlétbe helyeztek egy speciális különítményt. Ha további magyar állampolgárok élete van veszélyben, akár egy órán belül a célországba indulnak – közölte a TEK az MTI-vel.

Bereket Simon etióp kormányszóvivő szerda reggel jelentette be, hogy halálos áldozatokat követelt egy turistacsoport elleni támadás Etiópiában; a legújabb információk szerint az öt halott közül kettő magyar, két németet pedig elraboltak. Dawit Teklahaimanot, Magyarország etiópiai tiszteletbeli főkonzulja az MTI-nek nem tudta megerősíteni a magyar áldozatról szóló hírt.

Magyarország Etiópiába is akkreditált nairobi követségének egyik illetékese az MTI-vel közölte: felvették a kapcsolatot az addisz-abebai uniós képviselettel, hogy tisztázzák a történteket, és megtudják: valóban van-e magyar állampolgár az áldozatok között.
A Vörös-tenger partján fekvő, sivatagos Afari terület nem biztonságos a külföldiek számára, mert gyakran garázdálkodnak ott fegyveres bandák és nomádok.