Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelés Veszprémben

Szöveg: Németh Szilvia őrnagy | Fotó: Borcsa Zsuzsa |  2022. április 15. 8:31

Berec Zoltán dandártábornok, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka megtartotta az alakulat évértékelő és feladatszabó értekezletét Veszprémben. A rendezvényen a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőnemi Szemlélőség (légierő) képviseletében Kiss Nándor alezredes vett részt.

Évértékelés_LMVIK (1)

A 2021-es év értékelésében Berec dandártábornok elismerően szólt a Közös Akarat, valamint a járványügyi veszélyhelyzet kezelését célzó feladatokban történő részvételről. A szakmai feladatok közül kiemelte a 2023-ra tervezett NATO Reagáló Erők, német vezetésű légi vezetési elemének támogatására történő felkészülést, a légi szállítási feladatok folyamatos biztosítását, valamint a Magyar Honvédség új műveleti vezetési rendje kialakításának támogatását.

Évértékelés_LMVIK (3)

2022-re számos feladatot határozott meg a parancsnok, amelyekből a legfontosabbak továbbra is a határvédelmi feladatok, az új radarok rendszeresítését támogató feladatok, további közreműködés az új műveleti vezetési rend kialakításában, valamint az őszi baltikumi légtérrendészeti műveletben történő aktív részvétel.

Évértékelés_LMVIK (2)