Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezeregyszáz éve védik a nemzetet

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. augusztus 19. 14:30

Nemzeti ünnepünk alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlést a Magyar Honvédség Parancsnoksága augusztus 19-én, csütörtökön, Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában.

20210819-mhp-yllomanygyules (6)

Az államalapítás és államalapító Szent István királyunk emléknapja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlésen Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese hangsúlyozta: az, hogy több, mint ezeregyszáz éve létezik a magyar nemzet Európa szívében, azoknak is köszönhető, akik szolgálták a hazát és ennyi éven át védték a nemzeti értékeket.

„Ezeregyszáz év katonái azok, akik példát mutatnak nekünk, nem csak napjainkban, hanem a jövőre vonatkozóan is, hogy mit vár el tőlünk az ország, a nemzet, annak érdekében, hogy még legalább ezeregyszáz évig létezhessünk és ünnepelhessük saját államiságunkat” – emelte ki a vezérőrnagy.

20210819-mhp-yllomanygyules (9)

Sándor Zsolt elmondta: a Magyar Honvédség olyan fejlődésnek indult, amely egyedülálló az elmúlt nyolcvan évben. A technológia használatához azonban elkötelezett katonákra van szükség, akik készek és képesek tenni a hazáért.

„Ez az, ami a nemzetet összetartja és a katonákat minden nap szolgálatba szólítja” – hangsúlyozta a vezérőrnagy.

Az ünnepi beszéd után elismerések átadása, majd a Honvéd Férfikar előadása következett.

Címkékünnepség