Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi látogatás a műszaki ezrednél

Szöveg: Király Róbert Sándor hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. augusztus 19. 13:53

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél tett látogatást Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa és Papp András főtörzszászlós, a szárazföldi haderőnemi szemlélőség vezénylőzászlósa.

MH vez zls.00003

A Magyar Honvédség rangidős altisztjeit - az alakulat vezető altiszti állományána mellett - Csizmadia Zoltán törzszászlós, a katonai szervezet megbízott vezénylőzászlósa fogadta. Antal László ezredessel, a műszaki ezred parancsnokával történt beszélgetés után Csizmadia törzszászlós ismertette a szentesi alakulat szervezeti felépítését, fő képességeit, és jelentést tett az ezred jelenlegi helyzetéről, a végrehajtott, valamint jövőbeni feladatairól.

A vezénylőzászlósi jelentés után a vezető altisztek megtekintették a Magyar Honvédségben egyedülálló képességgel bíró búvárkiképző bázist, ahol egy szakmai bemutató során megismerkedhettek a búvárbázis kiképzési lehetőségeivel. A bemutató után megtekintették a víztisztító század által üzemeltetett zacskózó pontot működés közben.

A nap további részében a vezénylőzászlósok betekintést nyertek az ezred technikai eszközein keresztül a műszaki szakma szerteágazó feladatrendszerébe, majd látogatást tettek az alapkiképzésen részt vevő állomány éppen folyamatban lévő kiképzési foglalkozásán.

MH vez zls.00008

A program befejezéseként a látogatók az ezred altiszti karának aktuális kérdéseit beszélték át az alakulat rangidős altisztjeivel. A beszélgetés során Kaszab Zoltán főtörzszászlós megköszönte az állománynak, hogy betekintést nyerhetett a szentesi katonai szervezet életébe és elmondta: fontosnak tartja a lentről-fölfelé jövő információ áramlást és kezdeményezéseket. Kiemelte a toborzás fontosságát és kérte, hogy a vezető altisztek is aktívan vegyenek részt ebben a feladatban.