Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezüstérem Dél-Koreában

Szöveg: MH Sportszázad | Fotó: Faldum Gábor szakaszvezető hivatalos Facebook-oldala |  2022. október 18. 15:32

Faldum Gábor szakaszvezető, az MH Sportszázad katonája szenzációs versenyzéssel ezüstérmet szerzett a triatlonosok világkupa-sorozatának szombati állomásán a dél-koreai Tongyeongban. Bragmayer Zsanett szakaszvezető a versenyen a 14. helyen zárt.

faldumny

A szakaszvezető a verseny után elmondta, hogy a Cagliariban megrendezett világbajnoki futamot követően, egyenesen Tongyeongba repült, hogy legyen ideje akklimatizálódni.

„Úgy éreztem átálltam a verseny napjára, de az első számban még kis hátránnyal jöttem ki a vízből. A kerékpár táv felére felzárkóztunk az első bolyra, viszont, ahogy felértünk, heten el is szöktek tőlünk és több mint egy perces előnnyel kezdték meg a befejező számot a főmezőny előtt. Futásra váltva próbáltam csak magamra koncentrálni. A négy körös tíz kilométeres távon elől diktáltam az iramot. A bő perces hátrányunkat a hatodik kilométerre sikerült az amerikai Matthew McElroyval ledolgozni. A futás második felére az amerikai elszakadt tőlem, így egyedül indultam ki az utolsó körre. Végül tisztán sikerült megtartanom a második helyet” – értékelte a versenyt Faldum Gábor szakaszvezető.

faldum