Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészültek a téli időjárási körülményekből adódó helyzetekre

Szöveg: Kozák Piroska százados | Fotó: a szerző felvételei |  2021. november 15. 13:32

A téli, rendkívüli időjárási viszonyokból adódó feladatokba bevonható szervezetek vezetői, így Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka is részt vett azon a sajtótájékoztatón, amit november 12-én tartottak a tatabányai Kormányhivatalban.

20211114-sajtotajekoztatp (2)

A sajtótájékoztatón dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott foglalta össze a november 11-én tartott ülésen elhangzott, a téli rendkívüli időjárás okozta védekezésre való felkészülés legfontosabb tevékenységeit. Elsősorban a megyei katasztróvédelem, a tűzoltóság, a Magyar Közút Nonprofit Kft. megyei igazgatósága, valamint a tatai dandár együttműködésének rendjéről tájékoztatta a lakosságot, amellyel szervezetten és közösen tudnak fellépni a téli időjárás okozta nehézségek ellen Komárom-Esztergom megyében. A kormánymegbízott kiemelte az állampolgárok egyéni felelősségének szerepét is.

A sajtótájékoztatón a megjelent szervezetek vezetői hasznos tanácsokkal is ellátták a lakosságot, amelyek a sok éves tapasztalatok során segíthetik a megyében élőket, valamint az áthaladó forgalmat. A tatai dandár parancsnoka nyilatkozatában kiemelte, hogy a dandár mindig felkészült a Honvédség Katasztrófavédelmi Rendszerében az adott évszaknak való kihívásoknak, legyen az árvizi védekezés, a téli időjárásból fakadó közlekedési akadályok leküzdésében történő részvétel, vagy bármilyen ipari katasztrófahelyzet mentesítési feladataiban való közreműködés.

20211114-sajtotajekoztatp (1)

A parancsnok hozzátette: a polgárok védelmének és biztonságának szavatolásában a Magyar Honvédségnek kiemelt szerepe van, ezért ebben a térségben elsősorban a tatai dandár katonáit kérik fel, minden olyan helyzetben, ahol a segítségnyújtásban a személyi állomány mellett, haditechnikai eszközök bevetésére is feltétlen szükség van. Mivel az alakulat rendelkezik olyan eszközökkel, amelyekkel már az elmúlt években bizonyítottan hatékony segítséget tudott nyújtani a társszerveknek, ezért természetes, hogy számítanak a katonáinkra is, elsősorban az észak-nyugat dunántúli régióban.