Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Öregifjú” honvédek látogattak el régi laktanyájukba

Szöveg: honvedelem.hu / Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2021. november 15. 10:49

Az egykori fehérvári honvédekből alakult Öreg Ifjak Klubjának (ÖRIK) tagjai látogattak el Székesfehérvárra, az Alba Regia és Nagysándor József laktanyákba november 9-én.

Székesfehérvár (1)

A Bajza István, ÖRIK elnök vezette közel húszfős csoportot Vokla János ezredes, az MH 43.Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred és Székesfehérvár helyőrségparancsnoka fogadta, majd előadásában bemutatta a katonai szervezet szerteágazó tevékenységét, valamint annak a városban és az ország különböző településein betöltött szerepét.

Az érdeklődőknek Herczeg István alezredes, az MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség kiemelt főtisztje mutatta be a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program leglényegesebb elemeit. A résztvevők tájékoztatást kaptak arról, hogy milyen jövő előtt áll a Magyar Honvédség képességfejlesztés, képzés és felkészítés, illetve hadfelszerelés-fejlesztés tekintetében. Mindezek mellett szó esett a fiatalokat a katonai pályára ösztönző honvédelmi ösztöndíj programról, a katonai életpálya modellről és az országszerte több éve sikerrel futó kadétképzésről is.

Székesfehérvár (3)

A látogatók a korszerű infokommunikációs eszközök megtekintése után fegyverzetbemutatón vettek részt, majd megismerkedhettek az RR1/G magyar fejlesztésű rádiórelé állomás működésével és egy korszerű katonai sátorba is benézhettek a szépkorúak.