Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

honvedelem.hu / Gyimóthy Levente

molnartibornyito

,,Hálás vagyok a honvédségnek!”

2022. szeptember 8. 11:07

Kevés olyan ember van, aki civilként otthonosabban mozogna a honvédelem személyügyi kérdéseiben, mint Molnár Tibor, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred nyugdíjba vonuló munkatársa, aki pályafutása során a Honvédelemért Kitüntető Cím mindhárom fokozatát kiérdemelte.

fotó_Dömsödi Richárd ha.

Zene, sport és honvédelem

2022. augusztus 14. 9:21

Elsőre nem tűnik könnyedén összeegyeztethetőnek e három, látszólag teljesen különböző terület. Ám, ha belegondolunk, számos kapcsolódási pontot fedezhetünk fel: például a sport erősíti a zenét, hisz mindkettőhöz kellő tüdőkapacitás szükséges.

fotó_44_Dömsödi Richárd ha.

Jövőre újra itt!

2022. július 13. 8:27

Nem unatkoztak a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred idei második honvédelmi táborának résztvevői, hiszen foglalkozásokat bőségesen szerveztek számukra az alakulatnál.

Székesfehérvár_altisztavatás_előtt_járók (10)

Ésszel és szívvel

2022. július 7. 10:47

Különböző pályaíven, mégis a Magyar Honvédség berkein belül képzelik el jövőjüket azok a fiatal honvédek, akik a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred idei infokommunikációs /híradó/ alap altiszti tanfolyamán vettek részt. Az altisztavatás előtt álló fiatalokat a katonalétről, a honvédség világáról kérdeztük.

_CSL9639a_1

Harcászati foglalkozások a Tábori kihelyezési hét keretében

2022. július 5. 7:18

Éves szinten több alkalommal, több helyszínt érintve szerveznek Tábori kihelyezési hetet a Magyar Honvédség alakulatainál. Nincs ez másképp a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél sem. A fehérvári katonák június utolsó hetében -többek között - az MH Bakony Harckiképző Központ Berki Ferenc lőterén is ,,megfordultak”.

_CSL9599

Sokoldalú keresőfelülettel tisztelegnek a hősi halált halt honvédek előtt

2022. július 4. 9:58

Nemes, szép, katonához illő feladatot vállalt magára a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) 2012-ben, amikor útjára indította a Katonahősök Emlékezete Programot. A kezdeményezés célja, hogy rendszerezzék a csaknem két évszázad hősi halott, megsebesült, hadifogságba esett, avagy békeidőben, szolgálatteljesítés közben, valamint békefenntartó műveletek során életüket vesztett magyar katonák információit, azokat veszteségi adatbázisba felvezessék és kutathatóvá tegyék.

Fotó_5_Révész Csaba ha.

Múzeumok Éjszakája – fehérvári honvéd módra

2022. június 27. 16:04

A Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar koncertjével kezdődött az MH 43.Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Székesfehérvár Helyőrségtörténeti Emlékgyűjteménye által szervezett Múzeumok Éjszakája programkavalkád a Malom utcai Helyőrségi Művelődési Otthon udvarán.

Székesfehérvár (4)

Nyugdíjas katonák találkoztak Székesfehérváron

2022. április 29. 11:11

Együttműködési értekezletet tartott több honvéd nyugállományú szervezet a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred laktanyájában. A rendezvényt a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja híradó és vezetéstámogató szekciója idén a megbeszélésnek otthonául szolgáló alakulattal közösen szervezte.

Szfvár_nyitó

,,Acélkocka” altiszti képzés Székesfehérváron

2022. április 24. 10:21

Az ország számos helyőrségéből érkeztek altisztjelöltek Székesfehérvárra, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred által szervezett „Acélkocka” elnevezésű alap altiszti infokommunikációs (híradó) tanfolyamra április elején.

_CSL2815_csop_1

Ajándéktárggyal és emléklappal köszöntötték a kerek évfordulósokat

2022. január 21. 7:18

Talán az egyik legszebb dolog az ember életében, ha kerek születésnapot ünnepelhet: ez alkalomból köszöntötte fel Vokla János ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka az ezrednél szolgáló katonákat és honvédelmi alkalmazottakat. Ők valamennyien a közelmúltban töltik be, vagy töltötték be harmincadik, negyvenedik, vagy hatvanadik születésnapjukat.