Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

honvedelem.hu / Gyimóthy Levente

fotó_2_Dömsödi Richárd ha.

A sportszervező zászlós

2023. január 23. 9:42

Teljesítmény-túrázni, új kihívásokat keresni a sportban számtalan ember hőn áhított vágya. Ezért napjainkban egyre többet áldoznak ráfordított idővel azok, akik az egészséges életmódban találták meg a kiegyensúlyozott élet titkát. Így van ezzel a székesfehérvári születésű Csizmadia Zsolt zászlós is: a honvédségben minden lehetőséget kihasznál arra, hogy magát fejlessze, képezze.

emlekmise_szfehervar_borito1

Emlékmise az urivi áttörés nyolcvanadik évfordulóján

2023. január 17. 7:32

Szentmisével adóztak a székesfehérvári Szent István Székesegyházban a Don-kanyarnál hősi halált halt, eltűnt, megsebesült és fogságba esett magyar honvédek emléke előtt január 12-én, Székesfehérváron.

Mester Edit_1

Tripla győzelem

2023. január 11. 15:26

Erőn felül teljesítve, több kategóriában is figyelemre méltó eredménnyel zárt Mester Edit szakaszvezető a Hososz 2021/2022. évi kihíváson. A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége által meghirdetett megmérettetésre 2022. október végéig küldhették el a nevezők az általuk választott sportágban teljesített kilométerszámokat.

Logisztikusok_napja_Szfvár (nyitó)

A logisztikusok felelősségteljes munkáját méltatták

2022. december 4. 7:18

A logisztikusok napja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állománya Székesfehérváron. A rendezvényen az év során elvégzett, eredményekben bővelkedő feladatok mellett a jövő kihívásai is előkerültek. Azok a kihívások, amelyek a katonai szervezet átalakulása miatt érintik a jövő évtől dandár szintűre változó negyvenhármasokat.

Székesfehérvár_altiszti_állománygyűlés (nyitó)

Öntevékeny, proaktív altiszteket vár el a Magyar Honvédség

2022. december 3. 11:23

Negyedéves tájékoztató állománygyűlést tartott Csizmadia Lajos főtörzszászlós, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred vezénylőzászlósa Székesfehérváron.

Székesfehérvár_megemlékezés (nyitó)

Az első világháborús áldozatokra emlékeztek

2022. november 4. 12:54

Néma főhajtással tisztelegtek Székesfehérvár helyőrség katonai vezetői az első világháborúban elesett magyar katonák emléke előtt november 3-án, csütörtökön, a székesfehérvári Fekvő katona emlékműnél.

_DR_0024

Lenyűgöző a laktanya világa

2022. október 18. 9:27

Pályaorientációs nap során általános iskolás gyerekek és pedagógusok látogattak az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredhez, ahol Miskolci Sándor és Csincsi Zsolt vezénylőzászlós fogadta őket.

_CSL9954_1

„Mindig teljesítsünk a legjobb tudásunk szerint!”

2022. október 8. 7:07

Idén a Magyar Honvédség altisztjeként Kálmán Valter Gábor főtörzsőrmester, a Székesfehérváron települő, MH Nemzeti Telepíthető Híradó és Informatikai Század (DCM-E) rangidős altisztje vehette át a 2014-ben alapított SACEUR Recognition Award díjat. A NATO második legrangosabb kitüntetését minden évben kétszer (tavasszal és ősszel) adják át a kiemelkedő szolgálat elismeréseként.

molnartibornyito

,,Hálás vagyok a honvédségnek!”

2022. szeptember 8. 11:07

Kevés olyan ember van, aki civilként otthonosabban mozogna a honvédelem személyügyi kérdéseiben, mint Molnár Tibor, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred nyugdíjba vonuló munkatársa, aki pályafutása során a Honvédelemért Kitüntető Cím mindhárom fokozatát kiérdemelte.

fotó_Dömsödi Richárd ha.

Zene, sport és honvédelem

2022. augusztus 14. 9:21

Elsőre nem tűnik könnyedén összeegyeztethetőnek e három, látszólag teljesen különböző terület. Ám, ha belegondolunk, számos kapcsolódási pontot fedezhetünk fel: például a sport erősíti a zenét, hisz mindkettőhöz kellő tüdőkapacitás szükséges.