Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A logisztikusok felelősségteljes munkáját méltatták

Szöveg: honvedelem.hu / Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2022. december 4. 7:18

A logisztikusok napja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állománya Székesfehérváron. A rendezvényen az év során elvégzett, eredményekben bővelkedő feladatok mellett a jövő kihívásai is előkerültek. Azok a kihívások, amelyek a katonai szervezet átalakulása miatt érintik a jövő évtől dandár szintűre változó negyvenhármasokat.

Logisztikusok_napja_Szfvár (2)

Vokla János ezredes, ezredparancsnok ünnepi beszédében az alakulat Logisztikai Főnöksége, Logisztikai Zászlóalja és Helyőrségtámogató Parancsnoksága katonáinak a Magyar Honvédség zökkenőmentes működése érdekében végrehajtott munkáját méltatta. „Önök folyamatosan élesben dolgoznak. Az állománynak természetes, hogy van szállása vagy feltöltött készletei, és naprakész élelmezése” – szemléltette munkájuk fontosságát a parancsnok. Arról is beszélt, hogy a logisztikusok tervezési, végrehajtási, visszacsoportosítási munkája nélkül egyetlen kitelepülési, támogatási feladat vagy rendezvény sem valósulhatott volna meg. Külön említést tett az ezred idén megalakított Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) támogató eleméről, amely törzsfelkészítési, törzsvezetési gyakorlatokat, támogatási feladatokat lát el és kulcsfontosságú szereppel bír a Székesfehérváron diszlokáló parancsnokság működését illetően.

Az ezredparancsnok az állományra váró feladatok kapcsán aláhúzta: a dandár jogállású szervezet megalakulása magasabb szintű feladatrendszerrel, többletmunkával, fokozott felelősséggel jár. Vokla János ezredes végezetül köszönetét fejezte ki a logisztikai állománynak, hogy szakmaiságukkal, csapatban gondolkodásukkal és színvonalas teljesítményükkel hozzájárulnak a honvédelem zökkenőmentes működéséhez. Az elhangzottakhoz Balogh Rezső alezredes, az alakulat logisztikai területért felelős parancsnok-helyettese hozzátette: ahogy nő az ezred feladata, leterheltsége, annál fontosabbá, gördülékenyebbé válik a feladatvégrehajtás is.

Logisztikusok_napja_Szfvár (10)

A köszöntőbeszédet követően a személyügyi parancsokat ismertették. Vokla János ezredes a logisztikai szakterületen végzett kiemelkedő munkája elismeréséül emléktárgyat adományozott Balogh Rezső alezredesnek. Szintén emléktárgyat vehetett át Mesterházi József alezredes, továbbá Wenzdorfer Zoltán alezredes, Peres Attila és Tóth István őrnagy, Joó Árpád Farkas és Nádi Boldizsár százados, Bánfi Dóra hadnagy, Téwald Tamás zászlós, Szalai Péter, Székely Kata főtörzsőrmester, valamint Kálmán Csaba tizedes, Földi Zoltán, Harta Eszter és Szabó Marianna honvédelmi alkalmazottak. Emléklapot Lenti Zsolt Gábor főtörzsőrmester, Podhorszki Balázs törzsőrmester, Oláh Gábor szakaszvezető, valamint Horváth Gergely őrvezető és Károly Ferenc, Komjáti Ágnes, Kurucz Laura, Lendvai Attila, valamint Magyar Attila József honvédelmi alkalmazottak vehettek át a parancsnoktól.