Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dömsödi Richárd

_CSL9599

Sokoldalú keresőfelülettel tisztelegnek a hősi halált halt honvédek előtt

2022. július 4. 9:58

Nemes, szép, katonához illő feladatot vállalt magára a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) 2012-ben, amikor útjára indította a Katonahősök Emlékezete Programot. A kezdeményezés célja, hogy rendszerezzék a csaknem két évszázad hősi halott, megsebesült, hadifogságba esett, avagy békeidőben, szolgálatteljesítés közben, valamint békefenntartó műveletek során életüket vesztett magyar katonák információit, azokat veszteségi adatbázisba felvezessék és kutathatóvá tegyék.

_CSL9251

Csapatmunkára, bajtársiasságra ösztönözték a táborlakókat

2022. június 30. 11:12

A székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred honvédelmi táborának zárónapja is bőségesen tartogatott meglepetéseket a résztvevő fiatalok számára, akiken cseppet sem látszottak a fáradság jelei: fitten, erejük teljében vették az akadályokat.

fehervarkadetnyito

Eredményes fehérvári kadétok

2022. június 19. 8:55

Ünnepélyes tanévzárón köszöntötte a székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium vezetése a kadétképzésben részt vevő diákokat, akik az idei esztendőben számtalan megyei és országos szintű versenyen mérettették meg tudásukat, tehetségüket. A fiatalok több alkalommal az első három hely valamelyikén végeztek.

fegyverzettechnika_képzés (2)

Fegyverzettechnika ,,acélos” kezekkel

2022. június 13. 19:33

A ballisztika alapjaival és az M2 HB QCB típusú géppuskával ismerkedtek meg az altisztjelöltek a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél zajló „Acélkocka” fegyverzettechnikus üzembentartó altiszti képzésen.

kadétok_01

Az alakulatnál jártak a székesfehérvári kadétok

2022. június 12. 15:40

Kihelyezett gyakorlati órákat tartanak a székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kadétképzésben részt vevő diákjai számára az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred laktanyájában.

_CSL8482

Kadétok ,,sorakoztak fel” a Szakmák Utcájában

2022. június 12. 9:19

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum idei képzési kínálatával ismerkedhettek a szakmát, hivatást választó fiatalok a város központjában található Zichy-ligetben, a ,,Szakmák Utcája” szlogennel hirdetett pályaorientációs napon.

_CSL9123

Minden, ami fegyverismeret

2022. május 22. 18:26

Új szakaszához érkezett az „Acélkocka” alap altiszti tanfolyam székesfehérvári képzési menetrendje: május 16-tól fegyverzettechnikai ismereteket is tanítanak a leendő altiszteknek az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

20220516-mh43 (3)

Blokkosított kiképzést hajtottak végre

2022. május 18. 7:18

A Központi Gyakorló- és Lőtér több helyszínét érintve hajtotta végre blokkosított, alakulat szintű kiképzési feladatait az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred az idei második, általános katonai kiképzés során, májusban.

Székesfehérvár_nygd (nyitó)

Nyugdíjas katonákat méltattak Székesfehérváron

2022. május 7. 7:18

Nyugállományba vonuló katonákat és honvédelmi alkalmazottakat búcsúztattak – ezredsorakozó keretében – az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

Székesfehérvár (4)

Nyugdíjas katonák találkoztak Székesfehérváron

2022. április 29. 11:11

Együttműködési értekezletet tartott több honvéd nyugállományú szervezet a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred laktanyájában. A rendezvényt a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja híradó és vezetéstámogató szekciója idén a megbeszélésnek otthonául szolgáló alakulattal közösen szervezte.