Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dömsödi Richárd

mori3

Több móri diák is katona szeretne lenni

2023. március 28. 10:38

Pályaorientációs nap során nyertek bepillantást középiskolás diákok a Magyar Honvédség tevékenységébe. A programon a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár mutatkozott be.

laser_shot_nyitó

Laser shot lőkiképzés

2023. március 24. 14:32

A Magyar Honvédség különböző parancsnokságainak alárendeltségében szolgálatot teljesítő katonai szervezetektől érkeztek résztvevők az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár laktanyájába, hogy felkészüljenek a lőkiképzést támogató elektronikus segédrendszer kezelésére.

feharvar3

Felsővezetői tancsoport a székesfehérvári dandárnál

2023. március 14. 8:55

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak képzésének hallgatói szakmai látogatást tettek az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

_DR_7776

Néma főhajtás a kommunizmus áldozatainak tiszteletére

2023. február 28. 14:17

2001. február 25-e óta emlékeznek meg Magyarországon a kommunista diktatúra áldozatairól. 1947-ben ezen a napon Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát az itt tevékenykedő szovjet hatóságok összeesküvés vádjával letartóztatták, és a Szovjetunióba hurcolták.

fotó_2_Dömsödi Richárd ha.

A sportszervező zászlós

2023. január 23. 9:42

Teljesítmény-túrázni, új kihívásokat keresni a sportban számtalan ember hőn áhított vágya. Ezért napjainkban egyre többet áldoznak ráfordított idővel azok, akik az egészséges életmódban találták meg a kiegyensúlyozott élet titkát. Így van ezzel a székesfehérvári születésű Csizmadia Zsolt zászlós is: a honvédségben minden lehetőséget kihasznál arra, hogy magát fejlessze, képezze.

_DR_6105

Nem áldozatok, hanem áldozatot hozó magyar katonák voltak

2023. január 14. 19:02

Katonai tiszteletadás és Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar közreműködése mellett avatták fel a székesfehérvári vasútállomás főépületének falán az 1942 tavaszán és őszén, az orosz frontra induló Magyar Királyi Szent István 3. Gyalogezred katonáinak sorsát idéző emléktáblát, a doni katasztrófa nyolcvanadik évfordulóján.

adakozas8

Hittel adakoznak

2022. december 17. 17:26

Legalább két közös vonás van a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat között – mindketten a „hitet” választották jelmondatuk részévé, és mindkettő értékeli a rászorulóknak való adakozást.

evzaromndc4

Eredményes évet zártak

2022. december 17. 11:11

A Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) tagjai megtartották évzáró rendezvényüket, amelyen összefoglalták az idei év eredményeit és felvázolták a jövő év legfontosabb célkitűzéseit.

adventi7

Adventi koncert Székesfehérváron

2022. december 12. 16:40

Két év kihagyást követően újra adventi koncertet adott a Fricsay-díjas Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar Ruff Tamás őrnagy, zenekarvezető vezényletével. A zenekar a közös zenélés, az örömzene üzenetével varázsolt el minden érdeklődőt az idei esztendő harmadik adventi hétvégéjén.

_DR_3301

A limanowai diadal székesfehérvári huszárjaira emlékeztek

2022. december 12. 15:50

Huszonötödik alkalommal koszorúzott a Fehérvári Huszárok Egyesülete a székesfehérvári Városház téren a 10-es huszárok lovasszobránál. A Pátzay Pál által készített szobor az osztrák-magyar, a lengyel, a német haderő és az orosz csapatok közt 108 évvel ezelőtti, 1914. november 28. és december 18. között lezajlott limanowai csata emlékét őrzi. A csata során az osztrák-magyar csapatok megállították és a Dunajec folyó mögé vetették vissza a Krakkó irányába áttörni készülő orosz csapatokat.