Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

,,Katonás” lencseosztás a királyok városában

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd, Vargha Tamás Facebook-oldala |  2024. január 2. 8:02

Több, mint egy évtizedes hagyomány eredményeként, az újévi szerencsehozó lencse gasztronómiai program keretében több mint ezer adag, katonai gulyáságyúkban főzött lencsével vendégelte meg a Magyar Honvédség és Fejér vármegye vezetése a székesfehérváriakat a Palotai kapu téren január elsején.

Vargha_1_

Az ételosztásból az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár katonái mellett Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András polgármester, Balogh Rezső ezredes, dandárparancsnok-helyettes, továbbá több önkormányzati képviselő, a Nosztalgia Nyugdíjas Klub Egyesület és a Székesfehérvári Kulturális és Közösségi Központ is kivette részét.

Az újévi ízeket kedvelő családok, baráti társaságok számára 95 kilogramm lencséből, 90 kilogramm debreceni kolbászból készült a menü, amely mellé 300 liter teát is felszolgáltak, Lenti Zsolt főtörzsőrmester, az alakulat helyőrségtámogató parancsnoksága étkezdéjének vezetője koordinálásával.

Az évről évre tömegeket vonzó esemény 11 éve, 2013 január elsején debütált a megyeszékhely és a Magyar Honvédség együttműködéseként, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend.