Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Késelő elfogásában segített a fehérvári főtörzsőrmester

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2024. január 24. 14:11

Hatalmas lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot Madarász Dávid főtörzsőrmester. Az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár állományába tartozó katona – szolgálatból hazafelé tartva – Székesfehérvár belvárosában arra lett figyelmes, hogy egy férfi késsel támad egy nőre.

DRP_4311

Madarász főtörzsőrmester azonnal hívta a mentőket, majd a tettes után eredt. Ezalatt folyamatosan tájékoztatta a rendőrséget az elkövető hollétéről, amelynek köszönhetően a késelő férfit elfogták.

Mint azt Madarász főtörzsőrmester elmondta, a támadón az első perctől látható volt, hogy nincs beszámítható állapotban, dülöngél és saját késével önmagát is szurkálja. A tettest nyolc-tíz méteres távolságból követte egy darabig, a rendőrség szirénáit meghallva jelezte tartózkodási helyét, majd azonosította is a késelőt. A férfit a rendőrség előállította, a mentők a sérültet és az elkövetőt is helyszíni ellátásban részesítették, majd kórházba szállították.

Tettéért köszönet illeti Madarász Dávid főtörzsőrmestert, aki nemcsak egy bajba jutott embertársa segítségére sietett, hanem egyben a rendőrség munkáját is segítette.