Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több mint négyszáz emberen segítenek

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2023. december 23. 10:00

Kiemelkedő résztvevői létszámmal tartotta meg az év utolsó véradó napját a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár.

DRP_3681

A felhívásra több mint száznegyven katona és honvédelmi alkalmazott ,,nyújtotta karját” a nemes cél érdekében. Székesfehérváron rendszeresen kimagasló számban regisztrál önkéntes véradókat az alakulat, amelynek szolgálatát novemberben Véradóbarát Munkahely kitüntető címmel ismerte el a Magyar Vöröskereszt.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) helyi kirendeltsége segítségével megvalósult idei utolsó véradó napnak két helyszín, a Nagysándor József laktanya, illetve a Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház OVSZ Székesfehérvári Területi Vérellátó épülete adott otthont. Grell Norbert főtörzsőrmester, zenész altiszt, véradásszervező számára ez az alkalom jelentette sorban a százhuszonegyedik véradó napját, aki Molnár Dorottyával, a Magyar Vöröskereszt fejér vármegyei szervezetének koordinátorával évek óta sikeresen működik együtt a véradások zökkenőmentes lebonyolításán. A kijelölt helyszíneken levett, mintegy 63 liter vér több, mint 423 emberen segíthet. Amint azt a főtörzsőrmester kiemelte, több ember részére műtétek kapcsán irányított véradást is szerveztek az OVSZ-el fúzióban. A véradás nemes ügy, hiszen egyetlen donor máris három ember életét mentheti meg.

DRP_3701

Az eseményen többen vehettek át emléklapot, így első véradóként Molnár Dóra őrmester, a dandár helyőrségtámogató parancsnoksága Székesfehérvár Helyőrségi Zenekara zenész altisztje is. Mellette több tizedik, huszadik, harmincadik, sőt hetvenedik alkalommal karját nyújtó katona és honvédelmi alkalmazott önkéntességét is emléklappal honorálták. A dandár parancsnoka nevében Grell főtörzsőrmester köszöntötte az Országos Vérellátó Szolgálat helyi munkatársait, aki a véradás zárásaként a Honvéd Szakszervezet ajándékcsomagjaival köszönte meg és fejezte ki háláját az eltelt esztendőben végzett fáradhatatlan támogatásukért.

Az egészségügyi esemény sikeres lebonyolításához a Honvéd Vezérkar, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága és az MH Logisztikai Támogató Parancsnoksága mellett az 51-es dandár állománya, a Székesfehérváron Települt NATO Erőket Integráló Elem (NFIU), a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C), az MH Egészségügyi Központ és az MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred állománya is jelentősen hozzájárult. Idén összesen kilenc alkalommal megszervezett rendezvényen 933 személy adott vért Székesfehérvár Helyőrségben.

Címkékvéradás