Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A katonai hivatás szépségeivel és kihívásaival ismerkedtek

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2024. április 10. 19:30

A közelmúltban pályaorientációs napon vettek részt Székesfehérvárott a helyi Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola végzős diákjai.

202404_Székesfehérvár_Deák Ferenc_Iskola_pályaorientációs_nap_DR_1

Ismered a PKM géppuska tulajdonságait? Tartottál már célra géppisztolyt? Mondjuk, a nagy pontosságú, magas funkcionális megbízhatóságú, 9 mm-es űrméretű CZ Skorpió EVO 3 típusút? Esetleg szemügyre vetted már a rövid gázdugattyú-hátrasiklásos CZ Bren 2 gépkarabélyt?

Tudtad, hogy az AK-63 D típusú gépkarabély tűzgyorsasága egyes lövéssel a 40 lövés/percet, sorozatlövéssel pedig a 100 lövés/percet is meghaladja?

Típustársa, az AK-63 F gépkarabély pedig akár – 40 és + 50 fokos hőmérséklet között is kiválóan teljesít, gyors, pontos tüzelést tesz lehetővé állítható válltámasszal, nappali és éjszakai viszonyok közt egyaránt?

Hatástalanított állapotban az említett fegyverekkel, valamint high-tech híradó eszközökkel és a katonai szolgálat szépségeivel, kihívásaival ismerkedtek a székesfehérvári SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola végzős diákjai, pályaorientációs nap keretében.

Az eszközök működését az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Fejér vármegyei toborzó állománya ismertette, a híradó katonák különleges feladataiba pedig Vinczellér Péter zászlós engedett bepillantást.

202404_Székesfehérvár_Deák Ferenc_Iskola_pályaorientációs_nap_DR_2