Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tripla győzelem

Szöveg: honvedelem.hu / Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2023. január 11. 15:26

Erőn felül teljesítve, több kategóriában is figyelemre méltó eredménnyel zárt Mester Edit szakaszvezető a Hososz 2021/2022. évi kihíváson. A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége által meghirdetett megmérettetésre 2022. október végéig küldhették el a nevezők az általuk választott sportágban teljesített kilométerszámokat.

Mester Edit_1

A kihívás teljesítéséhez – a megadott egy év során – futásból minimum 1000, kerékpározásból 3000, túrázásból 520, úszásból pedig 360 kilométer volt szükséges. Az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár Dunántúli Infokommunikációs Főközpontjánál szolgáló szakaszvezető a felsorolt sportágakból három kategóriában is remekelt: 4508,5 kilométer kerékpározással például a nők között az első helyet szerezte meg. Mester Edit szakaszvezető a túrázásnál is kiválóan teljesített: az 520 kilométer minimális elvárthoz képest a nem csekély 1523,6 kilométernyi távot, vagyis a megadottnak csaknem tripláját teljesítette. Futás tekintetében sem szégyenkezhetett: 277,2 kilométert gyűjtött be. A három felsorolt sportág kilométereit összeadva, abszolút győztest is hirdettek az ítészek. Mester Edit szakaszvezető 6309,3 kilométerrel az első helyen végzett, így női abszolút kategóriában különdíjjal jutalmazták.

Edit a díjakat dr. Eleki Zoltán ezredestől, az MHP Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnök helyettesétől, Ignáth Zsolt alezredestől, a HM Társadalmi Kapcsolatok Osztály osztályvezetőjétől, valamint Farkas László nyugállományú alezredestől, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége elnökétől 2022. december 14-én, nagyszabású ünnepség keretében vette át.

Mester Edit_2

A Magyar Honvédség tényleges, veterán és obsitos, valamint a tárca köztisztviselői és honvédelmi alkalmazottai számára meghirdetett kihívásokon futásból atlétikai pályán, szabadban, terepen és futópadon teljesített futásra, míg kerékpározásban görgőzésre és pedelec használatára is lehetőség nyílt.

A szervezők a programban célul a rendszeres sportolási lehetőségek bővítését tűzték ki, anélkül, hogy versenyekre utazna a résztvevő. Valamennyien önállóan vagy társsal, a saját szabadidejükben, az általuk választott helyen hajthatták végre a négyféle kihívás bármelyikét. A teljesítmények rögzítése, követése, feldolgozása és összevetése egy szolgáltatás segítségével zajlott. Az adatokat feldolgozó bizottság tagjai nem az adott sportágban nyújtott teljesítményt (időt) mérték, hanem az elvégzett sportmunka során összegyűjtött kilométereket összesítették.

A Hososz a megmérettetéssel visszaállította az úgynevezett postaversenyt. Ennek alapján, a katonának nem kellett utaznia a verseny helyszínére: saját környezetében teljesíthetett az általa választott sportágban.

Címkéksport