Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felújítanák az indiai katonai repülőtereket

Szöveg: Háború Művészete |  2010. augusztus 17. 7:02

Az indiai légierő terve szerint felújítanák jelenleg használatban lévő bázisaikat. Az indiai légierő (IAF) terveiről a The Times of India számolt be, mely szerint az ország a repülőszázadainak számát 32-ről 42-re szeretné növelni 2022-re. A Szuhoj Szu-30MKI gépek állomásoztatására 3 bázist készítenek fel a jövőben, ezek pedig a Chabua, Halwara és Jodhpur repülőterek Assam, Punjab és Rajasthan tartományokban.

A Tamil Naduban lévő Sulur légibázison Tejas repülőgépek állomásoznak majd a jövőben.

A jelenleg 51 működő bázisból 30-at az indiai Tata cég újít majd fel 42 hónap alatt, összesen 216 millió euró értékben, a program első fázisában. A pilóták kiképzésére a Bhatinda légibázis szolgál majd.

A második fázisban a maradék reptereket (melyek a légierő, a hadsereg, a haditengerészet és a partiőrség állományába tartoznak) modernizálják, mely során a kifutópályát újraburkolják, kibővítik és új fényekkel látják el az éjszakai üzemeléshez. Mindezek mellett új TACAN, ILS és rádió berendezések kerülnek beépítésre.

Az IAF egyik szóvivője elmondta, hogy a fő cél az, hogy a repülőtereket mindenfajta repülőgép számára használhatóvá tegyék. Ezzel a lépéssel például az Il-78-as légiutántöltő gépek majd az országon belül bárhol a vadászok rendelkezésére állhatnak.