Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felváltotta sebesült férjét

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2007. december 12. 11:15

Egy évvel férje súlyos sérülése után, a feleség elvégezte az amerikai hadsereg alapkiképzését, és ma már ő szeretne Irakban szolgálni.

Alig egy év telt ez azóta, hogy Alejandro Albarran közkatona katona Irakban, egy robbanásban elvesztette jobb lábát. A balesetet követően felesége sikeresen elvégezte az amerikai hadsereg alapkiképzését, s ma már szívesen szolgálna az ázsiai országban.

“Megígértem neki, hogy befejezem azt, amit elkezdett" – mondta a 19 éves feleség. A hadirokkant, 20 éves férj viszont még nem biztos, hogy továbbra is a hadsereg kötelékében marad: műlába miatt ugyanis csak irodai munkát kaphat, ahhoz viszont nem sok kedve van.

Egyébként felesége, az ígérete ellenére, nagy valószínűséggel nem fejezheti be, amit a férje elkezdett, mivel nők nem lehetnek gyalogsági állományban. Nagy valószínűséggel személyzeti beosztásba kerülne, de az iraki küldetésre sem sok az esélye, mivel két éves lánya várja otthon.

Az amerikai hadsereg állományában mintegy 24 ezren – a testület 9 százaléka – házasodtak a haderőn belül.

Ami pedig a “bosszús" rokonokat illeti, előfordult már, hogy egy testvér súlyos sérülése vagy halála után álltak családtagok a seregbe, és akadt már olyan özvegy, aki a harcban elesett férje utánállt be katonának.