Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felvételi 2022: harminchét százalékos növekedés a HHK-n!

Pótfelvételi július 26-ától

Szöveg: Nemzeti Közszolgálati Egyetem |  2022. július 25. 13:47

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) nappali képzéseire idén kiemelkedően sokan adták be jelentkezésüket: az első helyes jelentkezések száma 37 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest.

DSC_5204

Legtöbben a katonai vezető képzésre jelentkeztek, a legmagasabb pontszámra azonban az államilag támogatott nappali munkarendű nemzetközi biztonság- és védelempolitikai szakon volt szükség, ahol 423 pontnál húzták meg a ponthatárt, de népszerű volt a felvételizők körében például a katonai logisztika szak is.

Akiket most nem vettek fel, azok számára július 26-ától újra megnyílik a lehetőség az NKE-re történő bejutásra. A HHK-n van még hely nappali munkarendű, állami támogatású formában az állami légiközlekedési szak katonai repülőműszaki szakirányán és a katonai infokommunikáció szakán, de a katonai műveleti logisztika, katonai üzemeltetés és katonai vezető mesterszakokra is lehet még jelentkezni. Ezekre a mesterképzésekre a Magyar Honvédség állományának századosi vagy magasabb rendfokozatú tagjai adhatják be jelentkezéseiket.

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések a felvi.hu honlapon július 26-án jelennek meg.

Forrás: uni-nke.hu