Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fertőtlenítették a csepregi óvodát

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2020. október 15. 12:56

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportja fertőtlenítette a Vas megyében található Csepreg óvodáját és bölcsődéjét, október 15-én, csütörtökön.

Az intézményt koronavírus-fertőzés gyanúja miatt átmenetileg bezárták, az óvodavezető pedig a Magyar Honvédség segítségét kérte az objektum fertőtlenítéséhez. A haderő vegyivédelmi alakulatának, huszonnégy órás szolgálatot ellátó operatív csoportja feldolgozta a beérkezett kérést, majd az előzetes terepszemlét követően a mentesítő csoport kivonult a helyszínre, és szakszerűen végrehajtotta a feladatot.

Csepreg_fertőtlenítés (2)

„Az 1150 négyzetméter alapterületű épületet tizenöt, speciálisan kiképzett katona fertőtlenítette, MOL Hygi Flow Rapid nevű anyaggal, kézi permetezőeszközök segítségével. Azért dolgozunk, hogy a helyi bölcsődések, óvodások, és a lakosok biztonságban érezhessék magukat, és minél hamarabb újra visszaállhasson itt a normális működés rendje” – mondta Kocsis Balázs százados, az alakulat kommunikációs tisztje. Hozzátette: tavasszal, a járvány első hulláma idején több mint ezer idősotthont és szociális intézményt fertőtlenítettek, óriási tapasztalatot szerezve az ilyen típusú munka terén is. A haderő egyetlen vegyivédelmi alakulatát a járvány második hulláma idején is több alkalommal vetették már be hasonló szakfeladatok ellátására. A százados hangsúlyozta: ilyen esetekben mindig előre egyeztetnek az intézményvezetővel, hogy pontosan milyen körülmények között is kell majd dolgozniuk, és aztán ezek alapján választják ki a legjobb módszert.

Csepreg_fertőtlenítés (11)

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái jelen pillanatban is 55 fővel folyamatos készenléti szolgálatot látnak el, hogy szükség esetén az ország bármelyik pontján bevethetőek legyenek. Beszédes adat, hogy a járvány első hulláma idején összesen 2,5 millió négyzetméternyi területet fertőtlenítettek.

GALÉRIA