Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folyamatos határvédelem az ünnepek alatt is

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2020. december 18. 10:49

Az elmúlt időszak számadatai azt mutatják, hogy fokozódik hazánk déli határain a migrációs nyomás. Minden körülmények között megvédjük az állampolgáraink biztonságát – hangsúlyozta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, Kelebián, december 18-án, pénteken.

Kelebia (5)

Németh Szilárd kiemelte: határaink fizikai védelméhez minden eszköz adott. „Földön, vízen és levegőben, a legmodernebb technikai eszközökkel igyekszünk megakadályozni az illegális határátlépést. Ebből a célból az új H-145M típusú helikoptereink több mint száz órát repültek. Az idén 42 ezer esetben kellett intézkedni illegális határsértők miatt és ez a számadat azt mutatja: növekszik a migrációs nyomás határaink mentén. Ez úton is köszönöm a katonák és rendőrök kiváló munkáját” – fogalmazott a miniszterhelyettes.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, a déli határ „gyakorlatilag hermetikusan le van zárva”, a magyar emberek békében, biztonságban tölthetik az év végi ünnepeket. Ugyanakkor látszik, hogy „Brüsszelben a baloldali politikusok a Soros-tervet végre akarják hajtani”. A bírósági döntések is ennek vannak alárendelve és az Európai Bizottság is ilyen anyagot terjesztett elő – mondta.

Kelebia (3)

A magyar parlamentnek határozatban kellett visszautasítania azt a tervet, amely 34 millió migráns Európába hozásáról szól, azzal, hogy számukra munka nélkül jövedelmet, lakást, állampolgárságot és végül szavazati jogot biztosítanak - közölte az államtitkár.

A népszavazás, a nemzeti konzultáció és a hazai közélet bizonyítja, hogy az országban - a tervet támogató baloldali politikusokkal szemben - komoly összefogás van, a magyar emberek nem akarnak migránsokkal együtt élni - mondta Németh Szilárd. Hangsúlyozta, „mi magyarok úgy döntöttünk, megvédjük hazánkat és keresztény kultúránkat, amiben élünk”.

Kelebia (4)

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kiemelte: a kormány eltökélt szándéka, hogy minden körülmények között szavatolja az ország és az állampolgárok biztonságát. „Az itt bevont rendőri és katonai erők példás fegyelemmel és szakértelemmel, váltásos munkarendben, megfelelő hatékonysággal végzik a munkájukat. Ehhez minden eszköz rendelkezésre áll, és adottak azok a jogi feltételek is, amelyek a munka hatékonyságát biztosítják” – közölte a főtanácsadó.

A vendégek meghallgatták a járőrszolgálat vezetőjének napi jelentését is, amelyből kiderült: már a reggeli órákban megtartott sajtótájékoztató előtti időszak sem telt számukra eseménymentesen.