Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendhagyó volt az idei Bocskai Portya

Szöveg: bocskaidandar.hu |  2020. december 18. 9:25

A Debreceni Nagyerdő Sportkör - az MH 5. Bocskai István Lövészdandárral együttműködve - az elmúlt évektől eltérően, idén rendhagyó módon rendezte meg a Bocskai Portya elnevezésű teljesítménytúrát.

Bocskai Portya (2)
Bocskai Portya (3)

A kialakult járványügyi helyzet sem szegte kedvét a szervezőknek, akik hosszas egyeztetés után megtalálták a módját annak, hogy az új és az évről-évre visszatérő résztvevők idén is megemlékezhessenek az alakulat névadójáról és indulhassanak a Bocskai Portyán. Közel százötvenen teljesítették Debrecenben és a Debreceni Erdőspuszták környékén a teljesítménytúrát, amelynek idei sajátossága az volt, hogy a résztvevőknek telefonos applikációval kellett rögzíteniük, majd igazolniuk a megtett távot.

Az első világháborút lezáró compiégne-i fegyverszüneti egyezményre utalva – amelyet 1918. november 11-én írtak alá - tizenegy nap állt rendelkezésre napi tizenegy órában, hogy a portyázók teljesítsék a 40 kilométeres távot. A 70 kilométeres szakaszt a kijárási tilalom miatt sajnos most nem lehetett megvalósítani, de ez sem tántorította el a jelentkezőket. Az útvonal első világháborús emlékhelyeket érintett, amelynek irányát és kiindulópontját a vállalkozó kedvűek maguk választhatták meg.

A 2020. évi rendhagyó Bocskai Portyát teljesítőket a szervezők idén is oklevelekkel és kitűzőkkel jutalmazták.

Bocskai Portya (1)