Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folyamatosan fertőtlenít a Magyar Honvédség

Szöveg: Kálmánfi Gábor, Kocsis Balázs százados | Fotó: Rácz Tünde, Barta Erik főhadnagy |  2020. december 6. 9:01

Három városban – Tiszafüreden, Kőszegen és Vácott – fertőtlenítettek oktatási-nevelési intézményeket az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái december 5-én, szombaton.

20201205_Tiszafüred nyitó

Tiszafüreden a Szent Imre Katolikus Iskola és Háromkirályok Óvodát fertőtlenítette a vegyivédelmi zászlóalj tizenöt fős Biológiai Mentesítő Csoportja. A katonák 5000 négyzetméternyi felületet összesen 120 liter MOL Hygi Flow fertőtlenítőszerrel permeteztek le. Négy számítógépes helység biztonságos mentesítéséhez ózongenerátort használtak.

Kőszegen szintén tizenöt fő a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt fertőtlenítette, míg Vácott a vegyivédelmi katonák kilenc fős csoportja a Kisvác-Középvárosi Óvoda négy intézményét szabadította meg a kórokozóktól.

Vác_fertőtlenítés (12)

Csaba Tibor alezredes, a székesfehérvári zászlóalj parancsnokhelyettese elmondta: a fertőtlenítéskor használt eszközök és a fertőtlenítőszer teljes biztonsággal képes a koronavírus elpusztítására. Hozzátette: a feladatot a zászlóalj katonái szakszerűen, a fertőtlenítési eljárás szigorú szabályait mindenkor betartva hajtják végre. Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, eszközöket, amelyek segítségükre lehetnek a tavasz óta folytatott fertőtlenítési munkában. Az ózongenerátor használata azért fontos, mert bizonyos helységeket nem lehetne magas alkohol-tartalmú anyagokkal fertőtleníteni anélkül, hogy az ott lévő tárgyakban, eszközökben ne keletkezzen kár.

A vírus elleni küzdelemben országosan a Magyar Honvédség több alakulata is részt vesz, speciálisan felkészített fertőtlenítő rajokkal. Ezekben a hetekben összesen harmincnégy oktatási-nevelési intézményben kérték a katonák segítségét.