Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Főszerepben a hídépítők

Szöveg: Farkas Anita hadnagy | Fotó: Janó Miklós törzsőrmester |  2023. március 4. 13:01

Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrednél egymást követik a tábori kihelyezési hetek. A Hídépítő Zászlóalj az elmúlt napokban teljesítette az év első kihelyezési hetét.

szentes10

A tábori kihelyezési hetek nem csak a kiképzésekről szólnak, hanem mind mentálisan és mind fizikálisan is fejlesztik a katonákat, illetve nagyon jó lehetőséget adnak az összekovácsolódására. Egy-egy feladat végrehajtása során kiemelt szerepe van az alegységek közötti pontos és gyors információáramlásnak, illetve az együttműködésnek. Egyúttal a honvédek a meghatározott feladatokat különböző napszakban, időjárási és terepviszonyok között hajtják végre, amelyek magasabb fokra emelik a képzettségük szintjét.

A Hídépítő Zászlóalj állománya az elmúlt napokban számos feladatot hajtott végre. A katonák többek között vezetési gyakorlaton vettek részt, éleslövészetet hajtottak végre, továbbá különböző készenléti feladatok ellátására készültek fel. A fő hangsúly azonban az általános harcászati foglalkozásokon volt. Rajkötelékben olyan harcászati mozzanatokat gyakoroltak be, mint a támadás, a védekezés, az átkarolás, illetve az elszakadás és a halogató harc, majd rajparancsnoki irányítással a harcot követő újraszerveződést. A tábori kihelyezési hét zárásaként valóságközeli helyzetben, imitációs harcanyagok használatával „küzdöttek egymás ellen”.