Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Francia delegáció Szentendrén

Szöveg: Dr. Varga József |  2008. május 9. 10:25

Kétoldalú együttműködési program keretében a szentendrei MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Képző Iskolában tett rövid látogatást Patrice Belbezier ezredes, a Saint-Maixent-i tiszthelyettes iskola parancsnokhelyettese valamint két munkatársa.

A delegációt Dr. Kovács Tibor mk. ezredes, igazgató fogadta. A kölcsönös ismerkedést követően tájékoztatók hangzottak el a két intézmény tevékenységéről, a francia és a magyar tiszthelyettes-képzés időszerű feladatairól.
A francia vendégek elismeréssel szóltak a Kinizsi Pál Tiszthelyettes Képző Iskola munkájáról, külön kiemelték a kiképzés háttereként is szolgáló közművelődési intézményt, annak jól felszerelt, korszerű könyvtárát. A tárgyaló felek megállapodtak a kapcsolatok fenntartásában és az együttműködés továbbfejlesztésében.

Az előzetes elgondolások szerint megvizsgálják tiszthelyettes hallgatók, illetve nyelvtanárok cseréjének lehetőségét, továbbá tervezik a kiképzési programok összehasonlítását, egyes elemek kölcsönös átvételét.
A jó hangulatban, együttműködő szellemben lezajlott találkozó keretében sor került Szentendre és a Dunakanyar gazdag történelmi és kulturális értékeinek bemutatására is.