Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Görögország Rafale-okkal erősítené légierejét

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2020. szeptember 23. 20:34

Kiriákosz Micotákisz, görög miniszterelnök ambíciózus fegyverkezési programot jelentett be a szeptember 12-én kezdődött Thesszaloniki Nemzetközi Vásáron. Ennek részeként tizennyolc darab Rafale érkezhet a görög légierőhöz.

rafale-2

A görög médiumokban megjelent hírek szerint további 15 ezer katona toborzása mellett a védelmi kiadások növelését és új fegyverrendszerek beszerzését is tervezi a görög kormány.

Görögország a következő eszközök beszerzését tervezi: tizennyolc darab Rafale vadászbombázó a Mirage 2000-esek cseréjére;  négy új fregatt és négy meglévő modernizálását; négy UH-60R haditengerészeti helikopter; új páncélelhárító eszközöket a szárazföldi erők részére;  új torpedókat a haditengerészetnek; új légiharc-rakétákat a légierő számára.

A miniszterelnök szerint a következő öt évben 15 ezer katonával növelik a fegyveres erők állományát. Ugyanakkor a védelmi ipar és az ország fegyveres erői a fegyverek és a katonai felszerelések korszerűsítését, valamint a kibertámadások elleni védelmi rendszerek megerősítését kívánják elérni. A katonai kiadások növelésére vonatkozó terveket az ágazat többéves mellőzése után fogadtak el. A kormányfő szerint erre szükség van Görögország függetlenségének megőrzéséhez.

Forrás: jetfly.hu
Címkékhaditechnika