Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gripen és A400M: Különleges kötelékek

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. június 11. 19:56

Az elmúlt napokban két különleges kötelék fotója jelent meg a hírportálokon: mindkettő igazi csemege, hiszen ilyen formációkat korábban még nem láthattunk és a közeljövőben várhatóan nem is fogunk. A különleges kötelékek ezúttal a hat üzemeltető Jas–39-eseiből, illetve az Airbus Military A400M tesztprogramját teljesítő öt prototípusból formálódtak.

Ritkán van olyan alkalom, hogy az Airbus Military A400M programjának öt tesztpéldánya egyszerre tartózkodjon Toulouse-ban: a ritka alkalmat a gyártó egy kötelékkel köszöntötte, melynek során az MSN 1, 2, 3, 4 és 6 jelű gépek egyszerre emelkedtek a levegőbe. Ez a kötelékrepülés most nem a tesztelésről szólt, pusztán az ünneplésről. Az 5 Grizzly (melyeken különböző rendszerek tesztelését végzik) ezt követően folytatta a tesztprogramot.

A „nemzetközi Gripen" kötelék fotója az elmúlt héten, a svédországi Linköpingben megrendezett Aerospace Forum-on készült. A hat üzemeltető egy-egy Jas–39-ese emelkedett a levegőbe egy eddig még soha nem látott kötelékrepülés erejéig. A svéd, cseh, magyar, dél-afrikai, thai és az ETPS (brit Birodalmi Tesztpilóta Akadémia) Gripenek formációja igazi kuriózum a típus kedvelőinek.

1595937122
 

CímkékGripen