Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyártósoron a kínai–pakisztáni fejlesztésű vadászrepülőgép

Szöveg: JETfly |  2008. január 24. 14:19

Pakisztán 2008 januárjában megkezdte a JF-17 Thunder kínai–pakisztáni fejlesztésű vadászrepülőgép sorozatgyártását. Az együléses repülőgépet, amelyet Kínában FC-1 Chao Qi néven ismernek, Pakisztán északnyugati részén fogják gyártani.

Kína és Pakisztán közösen fejlesztette az együléses, könnyű, többfunkciós vadászrepülőgépet. A repülőgép fedélzeti műszereinek, valamint repülőelektronikájának közel 50 százalékát fogják a pakisztáni Kamra városában található gyárban előállítani, míg a repülőgép többi részét Kínában gyártják.

A Pakisztáni Légierő parancsnoka, Tanvir Mahmood Ahmed, a légierő marsallja a tavalyi évben azt nyilatkozta, hogy 2008-ban 15 repülőgépet kívánnak legyártani, és folyamatosan 25-30 darabra szeretnék növelni az egy év alatt legyártott repülőgépek számát.

Pakisztáni vezetők bejelentették, hogy 150-300 repülőgépre lenne szüksége a légierőnek annak érdekében, hogy leváltsák a Chengdu F-7P típusú repülőgépeket.

Kínából az első két darab JF-17 típusú vadászrepülőgép 2007-ben érkezett meg Pakisztánba, amelyeket RD-93 típusú, orosz hajtóművekkel szállítottak.

Címkéklégierő