Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyermekek a középpontban

Szöveg: Páliné Perendi Ildikó |  2012. március 25. 14:15

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alárendeltségébe tartozó Székesfehérvár Helyőrség-történeti Emlékgyűjtemény a Helyőrségi Klub épületében, a Malom utcában  található. A város hadtörténetét feldolgozó tárlat immár harmadik esztendeje fogad éves szinten több mint ezer látogatót.

Az utóbbi időben szép számban érkeznek óvodás és kisiskolás korú gyermekek, hogy megtekintsék az emlékgyűjteményt.
Az iskoláscsoportok nagy érdeklődést mutatva szemlélik az eseményeket
megörökítő leírásokat és az egyéb kiállított műtárgyakat, hiszen ezek hasznos forrást jelentenek számukra az iskolai történelemórákon elsajátított tananyaghoz.

A gyerekek megismerkedhetnek például őseink harci eszközeivel, öltözetükkel, szokásaikkal, majd a hallottak és látottak alapján alkotómunkát is végezhetnek, azaz akár elkészíthetik az egyes történelmi korok zászlóit is.

Mindez nagy élmény a gyermekeknek, akik számára fontos, hogy már egészen kicsi korukban megismerjék azokat az alapokat, amelyek elősegítik a honvédelmi nevelést, a hazafias tudat kialakulását, a hazaszeretetet.

Szerencsére az emlékgyűjtemény nagyon jó alapot nyújt mindehhez és egyúttal erősíti, ápolja a civil társadalom, valamint a honvédség közti kapcsolatokat is.