Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ha kedd, akkor „HadERŐ!”

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: archív |  2024. február 12. 12:00

Érdekes témákkal várja a nézőket az M1 csatorna „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” című katonai magazinműsora február 13-án, kedden, 11 óra 33 perctől.

messer

Az eheti adásban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter elmondja, hogy a tavalyi évben fontos haditechnikai beszerzések valósultak meg. Példaként említette a NASAMS légvédelmi rakétarendszert, a Leopard harckocsikat, valamint a kamikaze drónokat. Dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke kihívásként említi az új eszközök rendszerbeállítását, ami új gondolkodásmódot követel.

Korábbi adásokból már megismerhették a nézők azt a különleges csongrádi üzemet, ahol azokat a kézi lőfegyvereket fejlesztik, melyeket már tesztel a Magyar Honvédség. Most a fegyverfejlesztésről és gyártásról esik szó. Az üzem szakemberei nagy múltú, nemzetközi fegyvergyártó cégektől tértek haza, hogy részesei lehessenek a magyar hadiipar korszerűsítésének.

Riasztás esetén magas adrenalinszint és azonnali döntések: a műsorból megismerhetik az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ vadászirányítóit, akik folyamatosan kapcsolatban vannak a Gripen vadászgépek hajózóival.

A műsorból kiderül az is, hogy közös munka eredményeként tavaly ősszel hadtörténelmi jelentőségű vadászgépet emeltek ki a Balatonból. A második világháborúban lezuhant, magyar gyártmányú Messerschmitt típusú vadászrepülőgép maradványait jelenleg az MH Kiss József 86. Helikopterdandár egyik hangárjában vizsgálják és tisztítják.

Ne feledjék! Minden kedden délelőtt „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” az M1-en!

Címkékmagazin
Kapcsolódó cikkek
messer title_1.5.1 másolat

A piros 12-es

2024. január 3. 7:00