Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

HadERŐ: négylábúak kiképzése és jutalomtábor

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Horváth Sztaniszláv és Pintér Ákos archív felvétele |  2024. augusztus 26. 17:47

Járőrkutya kiképzés, a rekreáció fontossága, jutalomtábor és a hadtörténelmet bemutató, százötven éves múzeum. Ezekkel a témákkal jelentkezik az M1 „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” katonai magazinműsor augusztus 27-i adása.

2024_papaikutyakikepzes_HSZ

A HadERŐ stábja egészen különleges kiképzést mutat be nézőinek, hiszen most nemcsak a katonákat, hanem négylábú segítőiket, a járőrkutyákat képezték ki.

A rekreáció elengedhetetlen, hiszen minden szervezetnek a célja, hogy munkavállalói hosszútávon megtartsák motiváltságukat és munkakedvüket. Nincs ez máshogy a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló katonáknál sem, ezért a Balatonakarattyán működő Honvéd Üdülő minden főszezonban (is) várja a missziót teljesítő katonákat, honvédelmi dolgozókat és családjaikat.

20240719_Balatonakarattya - Vitorlástábor_PAKO_-3

A honvédelmi tantárgyban legjobban teljesítők nemcsak tanári dicséretben részesültek év végén, hanem egy rendhagyó tábor is várt rájuk a nyári szünidőben. A tanulók a balatonakarattyai üdülőben szálltak meg – természetesen katonai sátrakban. A strandolás és egyéb sporttevékenységek mellett megismerkedtek az MH 47. Bázisrepülőtérrel is, valamint ellátogattak a tatai páncélosdandárhoz is.

A Hadimustra kiállításnak otthont adó Szent István Király Múzeum idén ünnepli fennállásának százötvenedig évfordulóját. A kiállítás tárgyakon és történeteken keresztül mutatja be, hogy elődeink mennyi áldozatot hoztak hazánk függetlenségének megőrzéséért.

Ne feledjék! Minden kedd délelőtt, 11:33-kor „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” az M1-en!