Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haderőnemi vezénylőzászlósi látogatás a déli határon

Szöveg: Pelsőci Miklós őrnagy | Fotó: Némethy Tamás törzszászlós és a szerző |  2021. április 30. 15:29

Tigyi István Zsolt főtörzszászlós, a kibervédelmi szemlélőség vezénylőzászlósa tett látogatást az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) hercegszántói határszakaszán.

vezénylőzászlós_hatlát (1)

Az elöljárót Némethy Tamás törzszászlós, az MH AIAK vezénylőzászlósa fogadta Hódmezővásárhelyen. Egy rövid, általános tájékoztatót követően a haderőnemi vezénylőzászlós a helyőrségben megtekintette az egyik manőverszázad szálláshelyét, tájékozódott a katonák ellátásának körülményeiről, majd találkozott a  hercegszántói határszakasz szektoraiban szolgálatot teljesítőkkel.

vezénylőzászlós_hatlát (2)

Tigyi főtörzszászlós látogatása során nagy hangsúlyt fektetett a járványügyi rendszabályok betartásának ellenőrzésére, illetve kiemelt figyelmet szentelt az altiszti és legénységi állomány fegyelmi helyzetére. Meggyőződött arról, hogy a katonák a szolgálatra felkészültek, fegyelmezettek, a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos intézkedésekkel tisztában vannak és maradéktalanul betartják azokat.

A látogatás végén a haderőnemi vezénylőzászlós köszönetét fejezte ki a szolgálatban lévő katonáknak a kitartó, magas szintű feladatellátásért.