Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki évértékelés Veszprémben

Szöveg: Németh Szilvia őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. április 30. 16:43

A járványügyi rendszabályok betartásával, a vezető állomány előtt tartotta meg a 2020-as évet értékelő, valamint a 2021-es év feladatait meghatározó értekezletét Berec Zoltán dandártábornok, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) parancsnoka.

Évértékelő_LMVIK (1)

A dandártábornok az elmúlt év kapcsán két területet emelt ki: a tavaly tavasszal elkezdődött, világméretűvé vált járványhelyzet egyre növekvő mértékben és egyre szélesedő területeken rótt feladatokat a Magyar Honvédség és ezen belül a központ állományára. Az alakulat katonái a kezdetektől részt vesznek minden olyan feladatban, amellyel hozzájárultak a járvány megfékezését célzó erőfeszítésekhez. A parancsnok hangsúlyozta: elismerés és köszönet illeti a katonákat mindezért, munkájuk hasznosságát és minőségét pedig a kórházakból, rendőségtől és civil személyektől érkező, méltató és köszönő levelek is alátámasztanak.

Az alakulat tavalyi évének másik meghatározó eseménye a szervezeti átalakítás volt, amelynek eredményeképp augusztus 1-jén megalakult az MH LMVIK. Berec dandártábornok elismerését fejezte ki azért, hogy az alakulat katonái a többletteendők mellett folyamatosan biztosították a Magyarország légtérvédelmét garantáló feladatokat.

Évértékelő_LMVIK (3)

Az idei évben három nagyobb területre fókuszál a központ: a járványügyi védekezés várhatóan a következő időszakban is meghatározza a katonák mindennapjait, emellett további jelentős feladatként jelölte meg Berec dandártábornok a haderőfejlesztési program keretében beszerzett új radarrendszer fogadására történő felkészülést, valamint a Magyar Honvédség új műveleti rendszerének kidolgozásában való tevékeny részvételt.

Évértékelő_LMVIK (2)