Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hagyományőrzők doni emlékmenete

Szöveg: dr. Tóth Gergely őrnagy és Ugray Csaba őrmester | Fotó: Tégli László és a Honvéd Hagyományőrző Egyesület |  2022. január 16. 7:16

Több csapat összefogásából ismét komoly teljesítmény és szabályos végrehajtás született. A Honvéd Hagyományőrző Egyesület (HOHE) rendszeres, más csapatok felé is nyílt alaki kiképzései, valamint kiképzési célú menetgyakorlatainak eredményeképpen több egyesület tagjainak összefogásával eredményes menetgyakorlatot hajtott végre az Ugray Csaba őrmester, a HOHE egyenruhás hagyományőrzésért felelős elnökségi tagja vezette csapat.

kep14

A Honvéd Hagyományőrző Egyesület szervezesével és lebonyolításaval megvalósult 3 napos rendezvény során a menet távját - 17 óra alatt 56 kilométert tettek meg a Velencei-tó körül. A teljesítményt a Magyar Királyi Honvédség (újbóli) megalakulásának 100. évfordulója, a háborúba való belépésünk, a Gyorshadtest elvonulásának és hazatérésének 81. és a doni áttörés 79. évfordulója, valamint az ezekben küzdő és őket támogató katonák emlékének ajánlották fel. A rendezvényt szálláshellyel és meleg vacsorával támogatta Pákozd Nagyközség önkormányzata.

kep4

A Szolgálati Szabályzat meghagyásai alapján az útba eső hősi emlékműveknél az elesettek neveit felolvasták, ennek idejére menetöltözetről díszöltözetre váltottak, hogy támogassák a hiteles megjelenést a megemlékezéseken való díszelgések alkalmával a korabeli gyakorlat alapján.

Ezzel utat mutattak más katonai hagyományőrzőknek, akik remélhetőleg egyre több helyen követik a jó példát, és a hitelességre törekedve, öntevékenyen, saját és partnerszervezeteik erőforrásaira támaszkodva szerveznek hasonló meneteket.